Soloing On Electric Bass

Melodisch soleren.

Muzieknieuws 05-05-2020 20:41

Soleren op de bas blijft een gevoelig onderwerp maar soms kunnen er mooie dingen ontstaan. Dit boek helpt je beter op weg.

Als je op youtube 'Bass solo' intikt krijg je filmpjes te zien waarin minutenlang geslapt en getapt wordt. Natuurlijk kan het ook anders, Jason Raso bracht eerder het boek 'Improvising On Electric Bass' uit in 2018 en heeft nu de opvolger klaarliggen genaamd 'Soloing On Electric Bass: A Chord Tone Approach'. Het boek telt een 52-pagina methode voor het verbeteren van je solo terwijl je kennis van akkoorden en je hals wordt verbeterd.

De focus van het boek ligt voornamelijk op het melodisch benaderen van een solo op de basgitaar. De schrijver suggereert om de grondtoon te vermijden en in plaats daarvan de terts, de kwint en de septiem van een akkoord te pakken om een andere kijk te krijgen op melodisch soleren. Naast oefeningen met intervallen in allerlei toonsoorten zijn er ook origineel geschreven etudes in zowel notenschrift als in tablatuur. Deze etudes zijn in verschillende stijlsoorten en niet standaard vierkwartsmaat geschreven.

Website Jason Raso


zoeken
zoeken