Beneath The Bassline: Turned Up To 11

Spinal Tap momenten door bassisten.

Muzieknieuws 24-04-2020 09:38

Nick Wells maakte eerder de documentaire Beneath The Bassline waarin zo'n beetje alle bassisten ter wereld in beeld kwamen. Nu is er een vervolg in de maak.

In 1984 kwam de film "This Is Spinal Tap" uit waarin de muziekwereld flink op de hak werd genomen. De film is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker onder muzikanten, niet alleen vanwege de extreem droge humor maar omdat de film onbedoeld een pijnlijk accurate weergave was van de echte muziekwereld. Veel muzikanten zeiden ook dat de film meer een documentaire was dan een film omdat ze achter de schermen de meest rare dingen meemaakten.

Dus werd het tijd voor een update! Nick Wells komt met het vervolg met de toepasselijke titel "Turned Up To 11". Iedereen weet dat als bassisten hun versterker openzetten tot 11 dat wij de aardkorstplaten kunnen verschuiven maar dat terzijde. De docu zal misschien niet diep ingaan op techniek of de bouw van instrumenten maar belooft onze wel de meest bizarre verhalen van onder andere Victor Wooten, David Ellefson, Tal Wilkenfeld, Robert Trujillo (die een fles naar zijn hoofd kreeg) tot Marcus Miller die zijn hotel moest verlaten zonder broek. Vraag niet waarom. Of Derek Smalls nog langskomst is tot op heden nog niet duidelijk.

De documentaire zit in de aflsuitende fase en via Kickstarter kun je nog een kleine bijdrage leveren. Je eigen Spinal Tap momenten zet je maar op Facebook.

Kickstarter Turned Up To 11

zoeken
zoeken