Jeroen Paul Thesseling terug bij Obscura

Met zeven snaren en negen jaar pauze

Muzieknieuws 30-04-2020 11:04

De geruchten gingen al even, maar vandaag werd het bekend. Jeroen Paul Thesseling is terug bij Obscura. Negen jaar geleden verliet Jeroen de progressieve Duitse deathmetalband, dus zijn terugkeer is een grote verrassing.

Na een break van negen jaar heeft de legendarische Nederlandse bassist Jeroen Paul Thesseling - bekend van Quadvium, Salasz Trio en ex-Pestilence - zich opnieuw bij de Duitse progressieve Deathmetalband Obscura gevoegd. Thesseling staat bekend om zijn bijzondere fretloze spel - op een zevensnarige Warwick! - in de death metal- en fusion-wered. In 2007 werd hij voor de eerste keer lid van Obscura en hij speelde mee op de geroemde albums Cosmogenesis" (2009) en Omnivium (2011).

Jeroen:
"Misschien zijn de fans verrast over mijn comeback. Toen ik Obscura in 2011 verliet, hebben we altijd contact gehouden en ik heb diverse concerten bezocht. Sinds mijn vertrek heb ik me helemaal geconcentreerd op de zevensnarige bas en het spelen van muziek uit verschillende genres. Het voelt goed om terug te zijn, betrokken te zijn met schrijfproces voor het komende, zesde studio-album en om me voor te bereiden op veel live spelen. Binnenkort maken we de hele nieuwe line-up van de band bekend.'

Thesseling, die over de hele wereld speelde, nam ook de baspartijen van het vierde en zesde album van Pestilence op: Spheres uit 1993 en Doctrine uit 2011. Eind 2017 bracht hij het debuut Circulations van zijn jazz-fusionband Salasz Trio uit, met de legendarische drummer Horacio 'El Negro' Hernández. In 2019 richtte Jeroen de fusion-world-metalband Quadvium op met nog een fretloze bassist, Steve Di Giorgio. Deze band werkt aan het debuutalbum.

Jeroen's website

zoeken
zoeken