Release van de Week: Everyday Robots - Modern Day Psycho

Vandaag verschenen: 17 april 2020

Muzieknieuws 17-04-2020 10:17

Tilburg. Wat zullen we er eens van zeggen. Beekse Bergen is leuk, carnaval een beetje raar en ze zeggen er 'friet' tegen patat. Henny Vrienten komt er vandaan, dus dat is een pluspunt en vanaf nu staat Tilburg bekend om Everyday Robots. Echt waar! Een heerlijke rockband die je even moet checken.

Laten we maar met de deur in huis vallen. De  'elephant in the room'. Willen jullie pure, objectieve journalistiek of mooie verhalen? Vandaag krijg je het laatste. Of je wilt of niet.

Vorig jaar had de hele redactie van uitgeverij K18 - Gitarist, Musicmaker, Interface, Slagwerkkrant en De Bassist - een redactiestagiair, die al eerder bij Musicmaker stage had gelopen. Hij is zelf bassist, dus automatisch deed hij veel voor 'ons' blad. Ik was erg blij met hem en we gooiden hem in het diepe. Hij kwam zelf met diverse onderwerpen aan en hij interviewde onder meer Simon Casier van Balthazar, Bowie's Tim Lefebvre en Drew McConnell van Liam Gallagher. Het laatste interview moet nog verschijnen. 

U2 en Mumford & Sons
Nog meer memorabel waren zijn interviews met Adam Clayton van U2 en met Ted Dwane van Mumford & Sons. Bij het eerste zeer exclusieve interview was hij in de hotelsuite te gast met privé-butler en later op de afterparty van U2 en bij Mumford & Sons was hij de hele dag te gast, inclusief banddiner en unieke kijkjes achter de schermen. Hoe leuk kan je stage zijn?

Willem Kniknie - want zo heet hij - speelt zoals gezegd ook bas. Hij heeft een bandje, daarvan zat een sticker op zijn laptop, maar eerlijk gezegd dacht ik dat het een dertien-in-een-dozijn rockbandje zou zijn. Wat kan je anders verwachten van een vrolijke brabander die 'friet' zegt. En hoe kon ik mij vergissen.

Everyday Robots heet de band en de heren maken alternatieve rock met heerlijke riffs, goede melodieën, erg fijne bas en de officiële bio spreekt van invloeden van Royal Republic, Queens of The Stone Age en Cage The Elephant.

'Pure rock 'n' roll chaos is guaranteed!' En dat zijn we wel gewend van Willem. De band brengt vandaag via Suburban Distribution twee songs uit en hier staan ze op repeat. Te gekke rock van een te gekke stagiair!

 





zoeken
zoeken