Release van de Week: The Strokes - The New Abnormal

Vandaag verschenen - 10 april 2020

Muzieknieuws 10-04-2020 17:29

The Strokes kwam ooit met een klap muziekland binnen met Is This It. Dat is inmiddels twintig jaar geleden en inmiddels zijn we toe aan album zes. The New Abnormal is geproduceerd door Rick Rubin en we zijn zeer benieuwd!

The Strokes werken al sinds 2016 aan het album en nu is het er eindelijk. Het is niet zo dat de heren vier jaar in de studio zaten, maar er kwam van alles tussen. Die studio is trouwens Shangri-La. Nu producer Rick Rubin's eigen studio maar ooit was het de studio van The Band en daavoor een bordeel. Maar dat is een zijstapje.

Het album begint meteen lekker met een Peter Hook-achtige baslijn van bassist Nikolai Fraiture. Het hele album is een vrij rustige, maar lekkere combi van pakkende gitaarriffs, fijne synths, een zeer goed zingende Julian Casablancas en een kraakheldere sound. Fris, modern en ik denk dat we deze vaker gaan opzetten deze zomer.

En de bas? Verwacht geen virtuoze uitstapjes van Fraiture, maar de bas zit lekker in de mix, er zijn genoeg mooie, fijne en hoge lijnen, maar de lijn op openingsnummer The Adults Are Talking blijft het fijnst.

Natuurlijk mag je helemaal je eigen mening vormen, dus luister zelf: 

zoeken
zoeken