De baslijnen van Guy Pratt

Basles met Betsy op YouTube

Muzieknieuws 29-03-2020 17:30

Veel muzikanten zitten thuis. Zowel de hobbyisten als de grote namen. Het enige voordeel daarvan is dat er steeds meer leuke filmpjes online komen en wij zoeken natuurlijk het beste voor je uit. Na Lee Sklar is ook Guy Pratt is een videokanaal begonnen en samen met Betsy laat hij zijn bekende baslijnen horen.

Guy Pratt stond ooit met een interview in DB24. Guy speelde op onder meer Earth Song van Michael Jackson, hij maakte de epische baslijn op Like A Prayer van Madonna en hij tourde jarenlang met zowel Pink Floyd als David Gilmour. Momenteel zou hij op tour moeten zijn met de nieuwe band van Pink Floyd-drummer Nick Mason, waarin hij zingt en bast. Saucerful Of Secrets, zoals de band heet, speelt vroeg Pink Floyd-werk, maar ook deze tour ligt stil. 

Als sessiebassist deed Guy veel meer en de eerste song die Guy - eerst snel, daarna langzaam behandelt - ken je vast. In de video zie je hem met Betsy, zijn beroemde Burgundy Mist Jazz Bass die hij ooit van John Entwistle kocht.

Hieronder zie je het eerste filmpje van Pratt - abonneer je! - en via deze link kom je op het kanaal van Lee Sklar, met inmiddels diverse filmpjes van Phil Collins- en Genesis-baspartijen.

 

zoeken
zoeken