The Funk Garage

Bootsy Collins in zee met Mascot Label Group

Muzieknieuws 12-03-2020 09:17

Wat doe je als je als muzikant alles en overal hebt gespeeld, de wereld hebt gezien en een van de beroemdste bassisten bent? Nou, je kan een label oprichten.

The Funk Garage

Bootsy Collins. Alleen als je zijn naam zegt wordt je al vrolijk en krijg je zin om te dansen. De bassist was nog een kuikentje toen hij de bassist werd van James Brown maar anno 2020 krijg je mensen nog steeds aan het dansen met zijn baslijnen. Zijn status als bassist en entertainer werden nog groter met bands als Parliament en Funkadelic en ook als solo-artiest stond hij op menig podium. Enige tijd terug maakte Bootsy bekend dat hij om gezondheidsredenen niet meer live kan spelen en het nu rustiger aan moet doen.

Maar er is goed nieuws! Bootsy Collins is een samenwerking aangegaan met de Mascot Label Group en heeft The Funk Garage opgezet, nu hoef je niet te raden wat voor muziek deze groep zal uitbrengen. Bootsy zal zich inzetten als scout voor nieuw talent maar eerst zal een oudgediende een nieuw album uitbrengen met dit label, namelijk...Maceooooooooo Paaaarker! Inderdaad, de oud saxofonist van James Brown zal dit jaar een nieuw album uitbrengen en we zijn natuurlijk benieuwd wie er gaat bassen. Voor nu: 'We want the funk'!

Facebook The Funk Garage

zoeken
zoeken