Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een video en eenSpotify-playlist. 

Als je eens opzoekt met wie Jonathan Wilson werkte, dan ben je wel even bezig. Hij speelde live met The Band's Robbie Robertson, hij nam op met Roger Waters en ook met hem zagen we hem nog op het podium in de Afas Live, enkele jaren geleden. Bij Waters was hij gitarist bandleider en hij nam de vocalen van Gilmour voor zijn rekening.

Verder lezen we namen als Conor Oberst. Bonnie 'Prince' Billy, Father John Mist, Jenny Lewis, Chris Robinson, Elbvis Costello, Erykah Badu, Shooter Jennings en het zijproject van Wilco-bassist John Stirratt: The Autumn Defense.


Video: een te gekke, wat oudere sessie.

Erykay is soul, Waters prog, maar de rest is behoorlijk Americana. Ondanks Jonathan's vorige platen veel stijlen bevatten - van glamrock, via symfopop naar country - is dit nieuwe album helemaal Americana, met pedal steel, The Band-achtige keys en dat verbaast ons dus helemaal niet. Het album is rustig, met veel prachtige momenten en perfect voor de komende voorjaarsdagen en zondagochtenden. Niet alle nummers zijn even sterk, maar in het geheel is het een zeer fijne plaat. Hij nam het in zes dagen op met lokale musici en je hoort de relaxte opnamesfeer meteen terug.

Genoeg geschreven; oordeel zelf: