Signature snaren voor Peter Hook

Bass Centre maakt snarenset voor Peter Hook

Muzieknieuws 27-12-2019 19:33

Als bassist kan het handig zijn als een een merk zich aan je bindt, zo heb je altijd ergens een reserveversterker staan of krijg je een buslading snaren. Zo ook Peter Hook.

Peter Hook behoeft geen introductie meer, als oud bassist van Joy Division, New Order en nu met Peter Hook and The Light heeft hij al veel gezien en meegemaakt. Zijn onorthodoxe manier van spelen (bas laag hangend, hoog op de hals spelen met veel delay en chorus-effecten) maken hem één van de meest opvallende bassisten uit de jaren '80 maar zet een willkeurig nummer van New Order uit 1983 en het klinkt alsof het gisteren is opgenomen.

De man verscheen al eerder in ons blad en onlangs werd bekend dat zijn zessnarige bassen door het merk Eastwood onder de loop worden genomen om zelf wat bassen op de markt te brengen. Natuurlijk kan het nog leuker, het Engelse Bass Centre heeft nu ook Peter Hook snaren op de markt gebracht. Peter Hook gebruikt al meer dan 25 jaar Bass Centre Elites en werd het hoog tijd voor een pakje snaren met zijn naam erop. Wat opvalt is de dikte van de G-snaar die een dikte heeft van 60 wat normaal 45 is. Aan de andere kant is het heel logisch, Peter Hook is een bassist die meer zijn G dan E-snaar gebruikt (luister naar Love Will Tear Us Apart, She's Lost Control). Dit kwam omdat tijdens repetities met Joy Division Peter de noten op de G-snaar beter kon horen en het pastte perfect met de lage ietwat monotone zangstem van Ian Curtis. Alsof het nog niet gekker kon, Blue Monday werd onlangs gebruikt voor de trailer van DC's Wonder Woman 1984 en geniet weer enorme populariteit!

Website Bass Centre

zoeken
zoeken