YouTube-kanalen voor bassisten - deel 1

Scotts Bass Lessons, Patrick Hunter en BassTheWorld.com

Muzieknieuws 20-03-2019 13:31

YouTube is een oneindige bron van beeldmateriaal. Ook op muziekvlak heeft het platform veel te bieden en het aantal YouTube-kanalen op het gebied van muziek maken groeit. Een maand lang - op woensdag en vrijdag - gaan we verschillende YouTube-kanalen uitlichten.

door Willem Kniknie

In deze editie featuren we de volgende Youtube-kanalen: 
Scott's Bass Lessons
Patrick Hunter
BassTheWorld.com

 

Waarom zou je als muzikant je tijd verdoen op internet? 
YouTube biedt de muzikant een groot aanbod aan lessen, tips, entertainment en meer. Dit alles is gratis en het biedt de mogelijkheid tot een nieuwe manier van dingen leren en inspiratie opdoen.

Ter lering en vermaak
Onlangs interviewden we gitarist Paul Davids. Deze Rotterdamse muzikant heeft ondertussen ruim één miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal en daarnaast is Davids gestopt met gitaarles geven om zich volledig te focussen op zijn YouTube-video’s. Op het kanaal van Paul Davids staan lessen, tips en vermakelijke filmpjes.

Uiteraard zijn er meer muzikanten te vinden op Youtube. We zullen de komende tijd tal van Youtube-kanalen featuren op onze site.

Specifiek
Na de algemene YouTube-reeks die we vorige week op de site hebben gezet leggen we de focus deze week op specifieke YouTube-kanalen voor fervente bassist. De nadruk ligt bij deze kanalen op lesvideo’s, covers en allerlei informatie op jouw interesse-gebied. 

Doe je innerlijke basnerd een plezier en neem even de tijd om onderstaande kanalen te checken.

Scott's Bass Lessons
Op het kanaal van Scott’s Bass Lessons vind je een grote databank met lessen, tips en andere zaken die bassisten helpen of inspireren. Daarnaast heeft Scott een eigen online platform waar, tegen betaling, genoten kan worden van uitgebreide cursussen en masterclasses. Op zijn YouTube kanaal vind je trailers terug van de betaalde content, deze zijn ook zeker de moeite. Bekijk bijvoorbeeld dit fragment van een interview met Micheal League van Snarky Puppy.

Patrick Hunter 
Dit kanaal staat vol met diverse producties rondom de basgitaar: covers, interviews, vergelijkingen en Patrick Hunter gaat zelf ook de diepte in rondom zijn eigen gearcollectie. Check deze toffe video over zijn Gibson Ripper uit 1974.

BassTheWorld.com 
Op dit kanaal wordt gewoon heel veel gebast! De beheerders van BassTheWorld.com geven nieuw talent de ruimte en maken ook video’s over de bekende spelers. Deze grote productie waaraan een flink aantal bassisten uit verschillende genres meedoen is zeker de moeite.

 

zoeken
zoeken