Nieuwe top van Mesa Boogie

De Subway D-350 is kleiner en lichter

Merknieuws 17-06-2022 11:20

Mesa Boogie is alweer even in handen van Gibson en we zijn benieuwd wat de toekomst gaat brengen. Deze week lanceerde het Amerikaanse merk een nieuwe top. Eentje met iets minder vermogen dan zijn broers.

Dit weekeinde wordt de bekendste gebruiker van Mesa-basversterkers 80: Sir Paul McCartney. Alvast gefeliciteerd, maar daar hebben we het nu even niet over. 

Waar we het wel over hebben is de nieuwe top van Mesa Boogie. Deze is gebaseerd op de 800W-versie - via deze link lees je de test van de Mesa 800 - maar de nieuweling levert 'slechts' 350W. Is dat erg? Zeker niet. Veel merken hebben versterkers van ongeveer 350W en ongeveer 800W in hun gamma. De tweede is perfect voor grote podia en meer speakerkasten, terwijl 350W in de praktijk meer dan voldoende is voor oefenruimtes en normale gigs. En de prijs - die weten we nog niet, trouwens - zal wat lager liggen.Wat je krijgt is een licht en compact werkpaard met de toon van Mesa met een zeer overzichtelijke bediening. De versterker werd samen met de Gibson Tone Lab ontwikkeld en het wordt met de hand gebouwd in Californië.

Deze video laat je alles zien:

De Nederlanse website werkt bij ons niet, bij jou misschien wel, dus hier de link: Mesa Boogie 

zoeken
zoeken