Music Man StingRay DarkRay

Met effecten van Darkglass aan boord

Merknieuws 22-06-2021 11:23

Ernie Ball's Music Man komt met een bijzondere bas. De StingRay DarkRay heeft namelijk effecten aan boord van het Finse Darkglass. Hoe dat klinkt? Dat hoor je hieronder.

Effecten aan boord van een bas. Dat lijkt iets moderns, maar het is bijna net zo oud als de basgitaar zelf. Om maar één voorbeeld te geven: Gibson kwam al in 1961 met de EB0-F: een EB0 met een fuzzcircuit aan boord. Enkele jaren geleden kwam Ibanez met een bas met een Kaoss-pad in de body, maar we denken dat Music Man wel eens voor een kleine revolutie kan zorgen met de nieuwe DarkRay. Zullen andere merken volgen of blijft het een gimmick? Laten we eerst eens vertellen wat Music Man en Darkglass hebben gedaan.



Speciaal voor deze bas ontwikkelde het Finse Darkglass - bekend van de veelgebruikte pedalen en de versterkers - een nieuwe 2 band EQ. De elektronica biedt drie modi: Clean, Alpha (distortion) en Omega (fuzz). Die namen zijn natuurlijk bekend van de Finnen. Beide drives zijn te mixen met een gainknop en een balansknop. Volgens het merk gaat de bas dan ook van enorm clean, via een lichte drive naar vette fuzz, zonder dat je laag verliest. Door de driewegschakelaar én de oplichtende knop - die knop is natuurlijk supervet om te zien op een donker podium! - zie je makkelijk in welke stand de bas staat.



Als we het over de bas zelf hebben, kunnen we het kort houden. Het is de huidige StingRay Special met neodymium element, geroosterd esdoorn hals, 22 roestvaststalen frets en natuurlijk met de bekende 3+1 kop. De bas is verkrijgbaar in Obsidian Black en er worden 100 stuks in Granite Stone gemaakt.

Hieronder hoor je twee bekende bassisten met de DarkRay. Over Josh Paul hebben we onlang het nieuws gedeeld dat hij de Amerikaanse versie van de Basgasten-podcast doet en Amos Heller speelt al jaren met Taylor Swift... ...en toevallig interviewen we hem vandaag voor een van de komende magazines! 





Ga voor meer info naar de Music Man-website.




zoeken
zoeken