Fender 60th Anniversary Road Worn Jazz Bass

Nog een verjaardagscadeautje

Merknieuws 04-09-2020 10:49

Het zal je niet ontgaan zijn dat de Fender Jazz dit jaar zestig jaar bestaat. Een mooie prestatie, waar we later nog op terugkomen in De Bassist. Fender komt met een speciaal model... ...wacht even. Hebben we dat niet eerder geschreven? Yep, er komt een tweede verjaardagsmodel. Een Road Worn.

Enkele weken geleden kon je hier lezen over een prachtige, maar behoorlijk kostbare Jazz, die Fender voor het zestigjarige jubileum maakt. Er is nu een tweede model bij, die met een richtprijs van € 1.499,- ongeveer duizend euro onder het eerder gepresenteerde broertje zit.



De Fender 60th Anniversary Road Worn Jazz is - zoals de naam al aangeeft - kunstmatig verouderd en verkrijgbaar in Sunburst, Firemist Silver en Olympic White. Wij zijn hier een fan van in kleur meegespoten koppen en de laatstgenoemde twee kleuren hebben dit. Prachtig! Verder valt de bas op door de twee dubbele knoppen, zoals de eerste Jazz dit had. Beide elementen hebben een gestapelde knop voor volume en toon, terwijl latere J's twee keer volume en één keer toon hebben.

Hier een video over de bas:



En over de duurdere broer:




Fender-website

zoeken
zoeken