60th Anniversary Jazz Bass

Fender's tweede bas is jarig!

Merknieuws 11-08-2020 19:23

Qua ouderdom gaat de Fender Jazz Bass misschien richting de pensioengerechtigde leeftijd, maar de bas is still going strong in vele muziekgenres. Om de zestigste verjaardag van de luxe broer van de Precision te vieren, komt Fender met de 60th Anniversary Jazz Bass.

De J is 60 en daar komen we dit jaar zeker nog op terug in ons magazine. Maar we besteden nu eerst aandacht aan de speciale versie die Fender voor de verjaardag maakte.

De Jazz was ooit de tweede Fender na de P en het was een iets luxere versie met twee elementen en een verchroomd controlepaneel. Al snel vond de bas een weg in vele muziekstijlen. Van een beetje jazz, naar vooral pop, rock en blues en in ons magazine komen we nog terug op de vele bekende spelers. De bas is heerlijk veelzijdig en nog steeds zijn er vele versies van Fender zelf én vele kopieën van talloze merken. Een klassieker dus.

Het jubileummodel kost € 2.349,- en heeft wat mooie kenmerken. De in kleur meegespoten kop, witte halsbinding, gecombineerd met de stipinleg - je zou eerder blokken verwachten - maken de bas luxe en toch ingetogen. Er zijn twee Pure Vintage '62 elementen aan boord en - net als de eerste J - gestapelde bediening voor volume en tone per element. Latere J's kregen twee volumeknoppen en een enkele toonknop.

Een J is een J, maar de combinatie van stippen, binding en de kop maken de bas wel erg aantrekkelijk, vinden wij. Ben je ook een beetje vlieft? Wees er snel bij, want de bas is alleen in 2020, gelimiteerd beschikbaar.

Fender-website

 

zoeken
zoeken