NAMM Beursnieuws Deel 2 Fender

Performer al gelanceerd - Custom Shop Event op 23 januari

Merknieuws 02-01-2019 10:44

Het belangrijkste Fender-nieuws hebben we 3 december al gepubliceerd, maar kunnen we op de NAMM Show, die vanaf 24 januari plaats gaat vinden in Los Angeles, ook nog verrassingen kunnen verwachten? We zullen in ieder geval foto's maken van alle maffe Custom Shop-bassen, die de dag voor de NAMM op de Fender-booth zullen staan.

Omdat de duurdere Mexicaanse Player-serie slecht leverbaar is en omdat de Europese pakhuizen al vol lagen met de nieuwe en goedkoopste Amerikaanse serie, besloot Fender deze Performer-serie (hoofdfoto) al voor de feestdagen te lanceren. Dat is slim in een tijd van (dure) kerstcadeau's en dertiende maanden. Hiermee ging een NAMM-primeur verloren, maar we zijn toch benieuwd om de hele serie bij elkaar te zien.

Via deze link lees je alles over de Performer-bassen.


Custom Shop Event

Is er meer nieuws? Sowieso is De Bassist weer uitgenodigd voor het Custom Shop Event, de avond voordat de NAMM begint. De Fender-booth staat dan ramvol met honderden unieke Custom Shop-gitaren en -bassen. Een Tele met een gebreid jasje? Een gitaar met jukebox-onderdelen? Je ziet er de raarste modellen! Geïnteresseerde dealers mogen hun naamkaartje tussen de snaren steken en afhankelijk van het instrument zie je na een uur soms gitaren of bassen met tientallen naamkaartjes op de toets. Het doel? Via een loting bepaalt Fender daarna welke winkel de bas of gitaar MAG kopen! Waanzin? Nee, want je weet als winkelier zeker dat je de 'one of-modellen' snel en met een gezonde winst verkoopt.


Signatures

In februari van 2018 hebben we het gerucht gepost dat er een tweede signature voor Duff McKagan van Guns N'Roses zou komen. Zou deze op de NAMM staan? Wat zeker is, is dat de tweede signature voor RHCP's Flea er staat. Ook hierover hebben we al eerder bericht.


Foto: de tweede Flea Signature


Video: Duff over zijn nieuwe bas:




Fender-website




zoeken
zoeken