Fodera 40th Anniversary Emeperor Deluxe Bass

Fodera 40th Anniversary Emeperor Deluxe Bass

40 jaar Fodera wordt gevierd!

Fodera bestaat alweer 40 jaar en dat wordt gevierd met...een bas!.....meer »»

Spelen met plectrum I - Wanneer, waarom, hoe? - De video's!

Video's van plectrumspelers Cody Wright, Bobby Vega, Nicolas Godin en meer!

We maken er wel eens en grapje over: dat ‘plectrumbassist’ een scheldwoord is. Niets is natuurlijk minder waar, hoewel de discussie over plectrum versus vingers al sinds de eerste Precision wordt .....meer »»

De duizend bassen van Larry Grenadier

In beeld en geluid

In De Bassist 64 vind je een interview met Larry Grenadier, naar aanleiding van zijn optreden onlangs in het Bimhuis in Amsterdam. Larry vertelt onder meer dat hij nooit met een bas reist, dus altijd .....meer »»

ESNS 2023 - interviews, podcasts en video's

Veel, veel meer extra's bij het magazine-artikel

Eurosonic Noorderslag 2023 was er weer een met echte bands, echt publiek en echte podia in Groningen. Genieten dus. In De Bassist 64 staat een fotoverslag, maar in dit artikel lees je een interview me.....meer »»

Rose & The Bass in Amerika - extra column + video's en podcast

Plus crowdfunding!

Rosan is enthousiast en daar houden we van. De afgelopen edities gaven we haar stiekem al wat meer ruimte voor haar columns, maar deze keer maakte ze het te bont en was de column twee keer zo lang als.....meer »»

Fender Adam Clayton ACB 50

Buizencombo voor U2 bassist.

U2 moet het voorlopig zonder drummer Larry Mullen doen maar de bassist heeft wel een leuk cadeautje voor ons......meer »»

De Basplaat van Cici Powell

YouTube-bassist over Herbie Flowers

Cici Powell is bekend van haar eigen videokanaal, haar samenwerkingen met de Britse muziekwinkel Andertons en er komt steeds meer eigen muziek uit. In De Bassist 64 vertelt ze over haar invloeden en d.....meer »»

Spelen met plectrum II - Wanneer, waarom, hoe? - De Spotify-lijst van Barend Tromp

Zes uur plectrumfavorieten

Dit keer staat De Bassist in het teken van dat kleine stukje plastic: de plectrum. Een deskundige jury van Ivo Severijns, Peter Peskens, Tobias Kolk en Madelief van Vlijmen geven hun opinies in de spe.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken