Sasha en Madelief

Op het Dutch Double Bass Festival

De Bassist Plus 09-12-2021 10:12

De contrabaswereld kan niet om Sasha Witteveen heen, dus natuurlijk stond ze op het DDBF. Organisator James Oesi hoorde Madelief's live-EP, opgenomen in de Roode Bioscoop en ook zij moest spelen. Je hoort hier waarom.

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 59, januari - maart 2022. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen via deze link. 

In november vond het Dutch Double Bass Festival plaats, in het Zuidpleintheater in Rotterdam. Natuurlijk deden we uitgebreid verslag en dat lees je via deze link.

In het magazine blikken we terug op het zeer geslaagde festival, vol internationaal bekende (contra)bassisten. We spraken onder meer met Sasha Witteveen en Madelief van Vlijmen en natuurlijk laten we ook wat van ze horen. En wel hier!Madelief van Vlijmen heeft haar band Madlife, waarbij ze graag wisselt tussen verschillende bassen voor verschillende sounds. En dan gaat het van een Höfner vioolbas tot een fretloze vijfsnarige StingRay, van een Mustang met Flatwounds tot een gefrette vijfsnaar met hoge C tot een oude StingRay met roundwounds.

Op plaat horen we naast bas veel synths en jaren tachtig invloeden, maar in coronatijd trad ze vaak in een kleine bezetting op met drums, viool, twee achtergrondzangeressen en Madelief zelf op zang en (contrabas). Dit concept werd goed ontvangen en daarom nam ze een livesessie op in de Roode Bioscoop in Amsterdam. Naar aanleiding van deze beelden boekte het DDBF haar voor de editie van 2021. 
Hieronder hoor en zie je haar met contrabas én de oude StingRay:


Je kunt nog twee video's van deze sessie op YouTube vinden, of gewoon naar de EP luisteren op Spotify:

 

Sasha Witteveen speelde - zoals je in het magazine kunt lezen - op tv en dat kan je hier terug zien:Hier legt Sasha een en ander uit over haar optreden:En nog meer muziek van het jonge talent:
zoeken
zoeken