Gus Seyffert

De eerste keuze van Sia, The Black Keys en Roger Waters

De Bassist Plus 17-12-2020 13:12

Toen we Gus voor het eerst met zijn Competition Mustang bij Roger Waters zagen spelen, dachten we: hij moet in ons magazine. Pas daarna kregen we door hoe veel meer hij doet en heeft gedaan en toen wilden we hem helemaal in De Bassist. En dat lukte. Hieronder hoor en lees je een en ander over zijn spannende muzikale loopbaan.

In De Bassist 55, januari - maart 2021, lees je een interview met een van de bassisten die we waarschijnlijk allemaal gezien en gehoord hebben, maar waarvan we de naam niet wisten. Een 'unsung hero', in goed Nederlands.

Natuurlijk is Gus Seyffert goed te horen op het nieuwe live-album van Roger Waters. Wij verkozen deze eerder dit jaar als Release van de Week en je leest ons oordeel en je hoort het album via deze link.

De optredens van Waters en band gaan niet door, maar dat wil niet zeggen dat de oude mopperkont stil zit. Hier zie en hoor je een van de sessies waarbij de muzikanten van Roger Waters thuis hun partijen opnemen, waarna slles is gemixt door 'onze' Gus:

 
In het interview lees je ook hoe Gus haast per toeval op het meest recente album van The Who - WHO - terechtkwam. Wij vinden zijn partijen te gek, dus luister naar zijn drie bijdrages:








Oh en Gus maakt zelf ook te gekke muziek en hij heeft twee te gekke klassiekers - een originele Range Rover en een Porsche 911 - waarvan er één schittert in deze video:



Daarnaast was Gus natuurlijk de livebassist van The Black Keys:



Meestal speelt hij op contrabas bij Norah Jones, maar hier zie je hem op zijn Harmony, die je ook in ons magazine ziet:



Okay, geen bas, maar we zijn allemaal muziekfraks toch? Daarom tenslotte een filmpje met Gus als gitarist bij Sia

 Lees het interview in De Bassist 55! Via deze link bestel je De Bassist zonder verzendkosten.

zoeken
zoeken