Spelen met plectrum I - Wanneer, waarom, hoe? - De video's!

Video's van plectrumspelers Cody Wright, Bobby Vega, Nicolas Godin en meer!

De Bassist Plus 10-03-2023 06:03

We maken er wel eens en grapje over: dat ‘plectrumbassist’ een scheldwoord is. Niets is natuurlijk minder waar, hoewel de discussie over plectrum versus vingers al sinds de eerste Precision wordt gevoerd. De Bassende Rechter geeft uitsluitsel, maar natuurlijk niet zonder een deskundige jury van Ivo Severijns, Peter Peskens, Tobias Kolk en Madelief van Vlijmen. In de Bassist 64 vind je in de special 'Spelen met plectrum' hun opinies.

Cody Wright, Bobby Vega (hoofdfoto) en Nicolas Godin zijn drie namen die veel genoemd worden als het gaat om inspirerende plectrumspelers. Cody is ook aan het woord in De Bassist 64 en onze 'jury' spreekt over Bobby. Deze heren laten in video's zien wat ze kunnen met dat plectrum!

Dit is een extra webitem naar aanleiding van een artikel in De Bassist 64, april - juni 2023. Je kunt deze editie zonder verzendkosten bestellen in onze webshop muziekmagazines.nl. 



VIDEO Cody Wright // Pick Bass Lesson
Cody Wright was een aantal jaar geleden in ons magazine te gast en hij blijft een van dé namen als je het hebt over jonge plectrumspelers. In de huidige De Bassist is hij aan het woord over onder meer types plectrum en hier laat hij zien wat hij kan:



VIDEO Bass technique secrets with Bobby Vega
Bobby Vega is een fenomeen. Hij begon zijn loopbaan bij Bo Diddley (Bobby was 15!) en viel op met zijn mooie, gemute plectrumlijn op I Get High On You van Sly Stone. Hij werkte met Booker T. Jones, Santana, Tower Of Power, Etta James en Jefferson Starship, om er maar een paar te noemen. Als je in op plectrumbassist zoekt, dan komt Bobby altijd bovenaan in de resultaten.




VIDEO Bobby Vega – Pick bass groove



BONUSVIDEO: AIR - La Femme d'Argent (Studio Atlas Version)
Uw hoofdredacteur is een enorme fan van Air en vooral van deze song. Het is dan ook niet toevallig dat ik een naturel Höfner Club, een Music Man Sabre en een Fender Competition Mustang heb, zoals bassist Nicolas Godin. Ook Peter Peskens is fan en hij komt voorbij in het artikel. Hier een van zijn mooiste baslijnen. 



ARCHIEF lesboekadvies
Zoek je goede plectrumboeken? Check deze links eens:

Bass Gym 101 - Essential Plectrum Grooves
The Plectrum Bass Book

En deze kan ook handig zijn:

Polymuting For Bass Guitar


zoeken
zoeken