Ame Staal

De Bassist Talent

De Bassist Plus 17-12-2020 13:12

Ame Staal is deze keer ons Talent. Niet geheel ontoevallig tippen we ook het album van haar band Marble Waves. De band heeft wat prachtige video's gemaakt en die zie je hier.

In De Bassist plaatsen we elk kwartaal onze albumtips. In De Bassist 55, januari - maart 2021, is de EP van de band Marble Waves een van onze tips. Mede door de mooie plaat, besloten we Amé Staal tot De Bassist Talent uit te roepen. Dit schreven we over de muziek van haar band:

"De eerste EP van Marble Waves, een indie-folkband uit Utrecht en Amsterdam, bevat zes prachtige liedjes met, zoals de band al zegt, invloeden van pop en Americana. De stem van Eveline Haverlag is helder en krachtig en mede door de vaak inventieve koortjes – mooi gedaan door de twee heren in de band - doet het geluid ons denken aan wat bekende 'female fronted' folkbands uit de jaren zeventig. Het geheel is prachtig, de teksten diep, het is mooi open opgenomen en je droomt makkelijk weg bij de subtiele instrumentatie. Bassist Amé Staal houdt het vrij eenvoudig, ze is in dienst van de muziek, maar ze geeft het geheel duidelijk kracht, melodie en spanning mee. Haar basgeluid is prachtig en duidelijk in de mix."

En dan wil je natuurlijk weten hoe de band klinkt. Marble Waves heeft drie mooie video's uitgebracht en die zie je hier, gevolgd door een spotify-afspeellijst, van de eerste, titelloze EP:


Bekijk Marble Waves op Facebook.

zoeken
zoeken