Bassen van Baard

Hoe klinkt zoiets in de handen van een Vrienten?

De Bassist Plus 17-12-2020 12:12

In De Bassist 55, januari - maart 2021, lees je een achtergrondartikel over de bassen gemaakt door Robin Baard. In het stuk lees je dat Xander Vrienten de bassen probeerd, dat is natuurlijk gefilmd en wij hebben de beelden voor je.

We roepen vaak dat bepaalde bouwers of bassisten 'oude bekenden' zijn van De Bassist. In het geval van Robin Baard is het niet anders: hij was jarenlang de advertentieverkoper van ons mooie magazine. Zijn we daarom positiever over zijn bassen? Zeker niet! We stuurden onze Remus naar Rotterdam - hij heeft veel ervaring met oude Fenders - en we luisterden hoe ze klinken in de handen van de onafhankelijke Xander Vrienten. Vier zeer kritische oren dus!

Naast onze advertentieman was Robin Baard backliner en instrumenttechnicus van onder meer Di-Rect en Adrian Vandenberg, dus hij weet als geen ander wat instrumenten door moeten maken, op lange, vermoeiende tours. Al die ervaring, gecombineerd met bouwcursussen, resulteerde in een eigen lijn bassen. Het verhaal lees je in De Bassist 55 en je hoort het hier: Wil je De Bassist - zonder verzendkosten - bestellen? En simpel via iDeal betalen? Check deze link: Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken