De bas van Geddy Lee

Van Rickenbacker naar Fender

De Bassist Plus 17-12-2020 12:12

Als je aan Geddy Lee van Rush denkt, denk je aan een Rickenbacker... ...of aan die bekende zwarte Jazz met de aparte sticker. In De Bassist #55, januari - maart 2021, bekeken we de J van dichtbij.

Ben je een liefhebber van vintage bassen? En wordt je niet snel hebberig? Dan is Geddy Lee's Big Beautiful Book Of Bass een 'must-have'. In het ruim 400 pagina's tellende boek komt zijn collectie voorbij, met honderden oude bassen. De Precisions, Höfners, Rickenbackers en Jazz Bassen vliegen je om de oren en tussendoor zijn er telkens interviews geplaatst die Geddy met collega-bassisten had. Het fotowerk is prachtig, de info top en de interviews heerlijk. Wellicht een leuke tip als kerstcadeau, voor de bassist die bijna alles al heeft.

In het boek is er een apart hoofdstuk voor de bassen die hij live gebruikt en daarin staan natuurlijk de bekende Rickenbackers en de Jazz, waarover we het in deze editie van De Bassist hebben. 

Wij kochten het boek, lieten het signeren bij ABC in Amsterdam en we gaven Geddy natuurlijk exemplaar van ons magazine waarin het boek voorbij kwam. Zie de hoofdfoto.

In De Bassist lees je een en ander over Geddy's Jazz en in deze video vertelt hij alles over zijn bas en de Amerikaanse signature-versie:

En we vonden deze wel erg grappig:



Wil je De Bassist - zonder verzendkosten - bestellen? En simpel via iDeal betalen? Check deze link: Muziekmagazines.nl

zoeken
zoeken