aanmelden
Kies de Beste Basnummers Aller Tijden
De Bas Top 50 publiceren we in De Bassist 50
De Bassist + 27-08-2019 14:08
Je leest het goed: er rust een zware taak op je schouders. In ons komende jubileumnummer (De Bassist 50!) publiceren we een lijst met de 50 Beste Basnummers Aller Tijden. Welke songs daar in komen ligt aan jou.

Ga snel naar het stemformulier en kies je favoriete nummers!

Het kiezen is natuurlijk heel makkelijk. Er is maar één winnaar vinden wij hier met zijn allen: My Generation van The Who blijft hét basnummer met dé bassolo. Maar ehm: Something van The Beatles dan? Of Rosalyn van Vitesse en Radar Love van Golden Earring van eigen bodem? Of iets van Doe Maar met onze nationale basheld Henny Vrienten?

‘Jongens, jongens toch! Ouwe meuk. Hysteria van Muse zet al die ouwe gasten op eenzame achterstand’, meldde de jonge stagiair.
Ja, maar tussen dat oud en nieuw heb je ook nog Sweet Child O’ Mine van Guns N’ Roses, La Femme d’Argent van Air.
Vergeten we de soul dan niet - Rescue Me van Fontella Bass - of de prog: Roundabout van Yes is hét basnummer.

Je leest het al: wij kwamen er niet uit. Manja van Sweet d’Buster werd geroepen. Big Bottom van Spinal Tap met alleen maar bas kwam voorbij. Weather Report en Metallica anno Cliff Burton? Appels en peren en de race is nog niet gewonnen.

Kies!
We vertrouwen dus helemaal op jouw smaak en jouw mening. Ga snel naar onze website waar je maximaal 10 nummers kunt aandragen en geef dan meteen een korte mening waarom dit nummer hoog moet eindigen. Natuurlijk proberen we  - indien mogelijk - de reacties te krijgen van de bassisten die op de nummers speelden.

Op de site vind je een alfabetische lijst met basnummers die we - net als de hier afgebeelde hoezen -slechts ter inspiratie voor je hebben samengesteld.

Kies je favoriete basnummers op:
www.debassist.nl/bastop50