Videoworkshop bas-drums Manuel Hugas & Joost Kroon - De Legacy van Jimi Hendrix

SEGA Awards workshops met gitaristen Pablo van de Poel, Vedran Mircetic en vele anderen

Events 19-02-2021 15:07

Vanavond, vrijdag 19 februari, om 19.30u, kun je de premiere zien van de bas-drumsworkshop De legacy van Jimi Hendrix - door bassist Manuel Hugas en drummer Joost Kroon, die gitarist Jack Pisters begeleiden in de videoworkshop Spelen in een trio. Het is de zevende van een serie workshops die in de maand februari worden uitgezonden door ons zusterblad Gitarist, als extraatje na de zo succesvolle awardshow rondom de postume uitreiking van de SEGA Award aan Jimi Hendrix. Een project van de Sena Performers European Guitar Award. Gitarist Magazine is partner van deze workshopserie.

Als je de schitterende 5 kwartier durende concertdocumentaire van de awardshow rondom de postume uitreiking van de SEGA Award aan Jimi Hendrix nog niet hebt gezien, doe dat dan nu! Hier op Slagwerkkrant.nl, in dit artikel onderaan.Met een keur aan gitaristen die hun vertolking van het spel van Jimi Hendrix laten zien, begeleid door de droomritmesectie van Manuel Hugas en Joost Kroon. 

Manuel Hugas & Joost Kroon - Spelen in een trio
En kijk vrijdag 19 februari naar de première van de workshop door Hugas en Kroon, die uitgebreid laten horen en uitleg geven over de aanpak om als ritmesectie in een trio te spelen met een gitarist. Jack Pisters pakt de rol van Jimi Hendrix en Hugas en Kroon laten weergaloos zien hoe je in de stijl van de sixties een gitarist kan begeleiden: met speelwoede en verantwoordelijkheid! 

Manuel Hugas schittert ook op de cover van de huidige editie van De Bassist vanwege het grote interview met hem! Wil je het lezen? Je kan De Bassist bestellen via onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen op zonder verzendkosten. Klik hier

 
En zie hier de concertdocumentaire van de awardshow: 

 

 

zoeken
zoeken