Amsterdam Guitar Heaven verplaatst naar 3 april 2021

Gearshow Gitaar & Bas - Workshops Gitaar & Bas in 8 zalen van Q-Factory Amsterdam

Events 20-10-2020 07:10

Op deze plek hebben we Amsterdam Guitar Heaven voor zaterdag 21 november aangekondigd. Zoals veel festivals en concerten hebben wij moeten besluiten ook Amsterdam Guitar Heaven te verplaatsen, Het gitaar- en basevenement gaat nu plaatsvinden op zaterdag 3 april.

Zelfs met de huidige strenge maatregelen rondom Covid-19 had Amsterdam Guitar Heaven op 21 november in Q-Factory door kunnen gaan, aangezien we alle maatregelen hadden getroffen die bij een conferentie horen, naar RIVM-richtlijnen. Maar de aarzeling bij veel van de standhouders om mee te doen, omdat ze hun werknemers en hun cliënten in bescherming willen nemen, leidde tot te veel twijfel om het evenement nog te kunnen organiseren.

 

We vinden het heel jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen want we hadden rondom de Gearshow Gitaar & Bas een prachtig workshopprogramma samengesteld, dat plaats zou vinden in 7 zalen van Q-Factory (waaronder ook de Red Bull Studios) en we kregen uit de industrie en van het publiek veel enthousiaste reacties.


Het programma heb je kunnen lezen in de editie van De Bassist die nu in de winkel ligt. Het besluit niet door te kunnen gaan nu was nog niet genomen toen deze editie van De Bassist naar de drukker ging. 

 

Je ticket

Als je al een ticket hebt gekocht kun je dat bewaren voor 3 april. Je kan desgewenst ook je geld terugkrijgen. Je krijgt daar bericht over. 

 

Zaterdag 3 april 2021 - Amsterdam Guitar Heaven

We willen het programma zoals we dat nu hebben samengesteld precies zo op 3 april laten plaatsvinden, behoudens beschikbaarheid op die datum van alle gitaristen en bassisten, natuurlijk. En natuurlijk hopen we je dan ook te zien, in hopelijk dan betere tijden! 

 

HIERONDER VIND JE HET OOSPRONKELIJKE AANKONDIGINGSBERICHT

Op zaterdag 21 november kunnen wij ondanks de coronasituatie een perfect beurs-workshop-event voor gitaristen en bassisten tot stand gaan brengen, natuurlijk volgens RIVM-richtlijnen.
Het is al de viifde keer dat we Amsterdam Guitar Heaven organiseren, maar voor het eerst betrekken we ook de Grote Zaal van Q-Factory erbij voor de Gearshow Gitaar & Bas, waar importeurs en fabrikanten van de bekende merken hun nieuwste producten laten zien. Uitproberen maar dus! Daarnaast natuurlijk een flinke reeks workshops en masterclasses zoals ieder jaar!

 

Bestel nu je tickets! Slechts 10 euro - voor studenten 50% korting!

Tickets overdag
 12-18u  
(workshops + gearshow): 
€ 10,-, voor studenten € 5,-

Tickets avond
 20.30-22.00u 
(avondshow): 
€ 10,-, voor studenten € 5,-

Combitickets dag+avond
 
(workshops + gearshow + avondshow): 
€ 15,- voor studenten € 7,50

Ticketverkoop via Ticketmaster. Klik hier

Vanwege RIVM-richtlijnen dien je je voor de workshops ter plekke in te schrijven. Binnenkort publiceren we het volledige programma inclusief tijdschema.

Het is de tweede keer dat we met De Bassist mede-organisator van dit evenement zijn. We organiseren deze dag samen met onze collega’s van Gitarist, Musicmaker, Guitar Matrix, Stichting Output, Gitaarschool Nederland en EGTA.

Na het succes van afgelopen jaar breidt Amsterdam Guitar Heaven het beursgedeelte uit naar de Grote Zaal van Q-Factory, het gebouw waar ook onze redactie gevestigd is.

Amsterdam Guitar Heaven is:

  • Gearshow Gitaar & Bas in de Grote Zaal en Foyer
  • Workshops in de Kleine Zaal, Barzaal, en diverse ruimtes elders in het gebouw

Workshops 
Als ieder jaar presenteert Amsterdam Guitar Heaven een breed palet aan workshops. Gitaar en bas. Van klassiek tot metal. Voor beginners en gevorderden. De workshops vinden plaats door het hele gebouw heen, natuurlijk met inachtneming van de RIVM-richtlijnen, dus fijn intiem op anderhalve meter afstand, met veel individuele aandacht en participatie. We organiseren de workshops dit jaar rondom drie thema’s.

Thema 1: Tour door de Tijd
We focussen dit jaar een flink aantal workshops op een tour door de tijd: een reis langs zeven decennia van rock ’n’ roll, pop, jazz, fusion, metal en meer. We laten de invloeden van de geweldenaren voorbijkomen op vier snaren, vijf snaren en meer. De gitaristen en bassisten laten zien hoe de stijlen uit deze decennia hun sound en spel hebben beïnvloed en waar dat toe geleid heeft voor hun eigen stijl. 

De gitaristen en bassisten die tot nu toe hebben bevestigd om workshops rond dit thema te gaan doen zijn:

  • Manuel Hugas (Candy Dulfer) - zie ook het interview op de volgende pagina’s
  • Joost van Eck (Josephine Odhil)
  • Peter Peskens (Jett Rebel)
  • Barend Tromp
  • Bas Nuiver
  • Meer namen maken we binnenkort bekend op DeBassist.nl!

We maken een Tour door de Tijd met bovenstaande bassisten.
The Sixties: De sound van de jaren zestig is weer helemaal in: shortscale, een holle body en een plectrum, flatwoundsnaren, palm-muting, een sponsje onder de snaren en die heerlijke gortdroge sound mét tik, die je hoort op albums van The Beatles, The Kinks en de Small Faces.

The Seventies: De jaren zeventig is de periode waarin de rockbas evolueerde. Hollowbody's maakten plaats voor de Fender Jazz en de Gibson EB-3 met roundwounds, de versterkers werden steeds groter, net als de zalen. Wat was het typische basgeluid van deze tijd, wat zijn de bassisten die je moet checken en hoe speelde men? Maar ook was er fusion en funk! Slappende bassisten en Fender dat het brugelement van de Jazz ietsje naar achter plaatste: het recept voor explosief basspel in de funk en disco van de late jaren zeventig.

The Eighties: Koploze bassen, pasteltinten, matjes en schoudervullingen, oftewel: de jaren tachtig. Het basgeluid werd cleaner, we kozen steeds vaker voor de vijfde snaar en we moesten in gevecht met toetsen als de Yamaha DX-7. Een goede tijd voor bassisten?

The Nineties: In de grunge, maar ook in het grungy nummer Song 2 van britpop-tegenhanger Blur hoor je vuige, overstuurde bassen. Niet zelden nemen bassisten op met een cleane, dikke basversterker en een overstuurde gitaarbuizenversterker. Hoe maak je de juiste sound en wat zijn de iconische loopjes van de jaren negentig?

The Zeroes: In de jaren tachtig vochten de bassisten vaak om ruimte met toetsenisten, maar in de jaren nul namen wij bassisten steeds vaker de lage toetsen over.

The Tens: Wat is dé basstijl van de jaren tien? Alles mag! Van die gortdroge sixtiessound tot synths en van distortion tot slappend funk.

Neem ook de gitarist van je band mee! Gitaristen die workshops komen doe zijn onder anderen Kees Lewiszong (Navarone), Tessa Raadman (Eut), Richard Hallebeek, Raphael Vanoli en Wiek Hijmans.

Thema 2: EGTA workshops en Jong Talentenpodium
De EGTA (European Guitar Teachers’ Association) heeft als doel de artistieke, pedagogische en methodologische aspecten van het gitaarspel te bevorderen. Op Amsterdam Guitar Heaven organiseren ze enkele workshops op het gebied van klassiek gitaar en een jong-talentpresentatie klassiek gitaar.

Thema 3: StageCoach Sessions | Aquarium Sessions
Met onze uitgeverij (De Bassist, Gitarist, Musicmaker, Slagwerkkrant, Interface) hebben we het afgelopen jaar tal van videoproducties gereleaset. Een aantal daarvan zullen we tijdens Amsterdam Guitar Heaven live presenteren!

Tot nu toe zijn bevestigd:
Jac Bico – Gitaarsounds van The Beatles
Rory Ronde – Neo-soul gitaar

Avondprogramma
Ook hebben we een bijzonder avondprogramma in petto in de Grote Zaal van Q-Factory, met natuurlijk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het programma zal in het teken staan van het thema ‘Tour door de Tijd’, met in de basisband onder anderen Jack Pisters, Jaimie van Hek en gastgitarist Marcel Singor! Volg Gitarist.nl en onze socials voor programmanieuws!

Gearshow Gitaar & Bas
Op de Gearshow Gitaar & Bas kunnen de bezoekers de nieuwste bassen, gitaren, versterkers, pedalen, software en accessoires zien en uitproberen. De Grote Zaal van Q-Factory wordt voor het eerst bij dit evenement betrokken, waardoor de expositieruimte enorm toeneemt en ook de ‘anderhalve meter’ gewaarborgd kan worden. We verwachten een 15-tal exposanten, van grote merken tot boetiekmerken en -bouwers.

Bestel nu je tickets! Slechts 10 euro - voor studenten 50% korting!

Tickets overdag
 12-18u  
(workshops + gearshow): 
€ 10,-, voor studenten € 5,-

Tickets avond
 20.30-22.00u 
(avondshow): 
€ 10,-, voor studenten € 5,-

Combitickets dag+avond
 
(workshops + gearshow + avondshow): 
€ 15,- voor studenten € 7,50

Ticketverkoop via Ticketmaster. Klik hier
Vanwege RIVM-richtlijnen dien je je voor de workshops ter plekke in te schrijven. Binnenkort publiceren we het volledige programma inclusief tijdschema.

Amsterdam Guitar Heaven
Zaterdag 21 november, 12.00-18.00 uur, Q-Factory Amsterdam

www.debassist.nl/events 

zoeken
zoeken