aanmelden
Tweede Dutch Double Bass Festival op 8 en 9 juni
Met onder meer Richard Bona, Jimmy Haslip en Tony Overwater
Events 30-05-2019 00:05
Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vindt de tweede editie van het Dutch Double Bass Festival plaats. Op vier locaties in Rotterdam spelen onder meer Richard Bona, Jimmy Haslip en Tony Overwater.

Tickets voor het Dutch Double Bass Festival bestel je hier

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni kun je in Rotterdam terecht voor heel veel moois op het gebied van contrabas: het Dutch Double Bass Festival. Ook voor deze tweede editie heeft de organisatie weer een aantal zeer mooie namen weten te strikken. De bassisten spelen op vier locaties in Rotterdam, met Het Oude Luxor als middelpunt. Andere podia vind je in de Oude Luxor Ateliers, er is het nabijgelegen 1A First Alternative Stage en Villa Thalia.


Foto: Richard Bona is een oude bekende van ons magazine.

Grammy-winnaar Richard Bona sierde ooit de cover van De Bassist en hij speelt zondagmiddag op de laatstgenoemde locatie. Ook Tony Overwater sierde onze cover, maar er is veel meer. Zo doen Jimmy Haslip, Scott Kinsey, Jeroen de Rijk en Yoran Vroom een Tribute to Jaco Pastorius en Weather Report, terwijl ook Codarts - het conservatorium van Rotterdam - met het eigen Double Bass Ensemble aanwezig is.

Legende
Meer? De legendarische François Rabbath is niet alleen wereldberoemd als solomuzikant, maar hij beleidde ooit Franse grootheden als Jacques Brel, Charles Aznavour, Gilbert Becaud en Michel Legrand. Rick Stotijn won vele muziekprijzen en is een graag geziene gast bij vele orkesten, terwijl Dominic Seldis zeven - voormalige en huidige - bassisten van het Koninklijk Concertgebouw Orkest meebrengt. Thomas Pol [hoofdfoto] ken je ongetwijfeld als vaste begeleider van Benjamin Herman en deze namen zijn slechts een willekeurige greep uit het uitgebreide programma.

Wil je meer weten? Ga naar de officiële website voor meer informatie. Hier vind je het tijdschema en bio's van alle spelende cntrabassisten.

Tickets voor het Dutch Double Bass Festival bestel je hier
Dagkaarten zijn via de website verkrijgbaar voor € 39,95, terwijl een passepartout € 67,- kost.

ddbf.nl

Wil je weten hoe de eerste editie was? Klik rechts op de pdf-logo's voor drie pagina's verslag.


Foto: Tony Overwater is een van de vele aanwezige Nederlandse bassisten.