aanmelden
Bands! Doe mee aan de Popronde 2019. Schrijf je in voor 1 maart!
Maak kans op veel optredens na de zomer
Events 18-02-2019 13:18
De kans om vanaf half september veel op te treden en je muziek door heel Nederland live te laten horen, laat je natuurlijk niet schieten. Tot 1 maart (dat is het al heel snel!) kun je je nog aanmelden voor het reizende muziekfestival Popronde. Musicmaker is partner van dit evenement waar jaarlijks weer tal van bands ontdekt worden.

De laatste jaren is Popronde uitgegroeid tot (bijna) een must voor bands en artiesten die een stapje verder willen komen. Op Popronde staan geeft je de kans te spelen voor een heel nieuw publiek, je doet in korte tijd veel live-ervaring op en het staat daarom heel goed in je bio als je kunt melden dat je op Popronde gestaan hebt. Het aantal inschrijvingen is groot, maar natuurlijk is er best kans dat je bij de pak hem beet 140 gelukkigen hoort die vanaf september tot eind november optreden in (een aantal van) de 41 steden die Popronde aan doet.

Schrijf je in. Klik hier

Ben ik geschikt?
Alle genres en bezettingen zijn welkom op Popronde. Het maakt niet uit of je in je eentje gestoorde elektro maakt, een tienkoppig jazzorkest hebt, of lekker met twee gitaren, bas en drums rockt. De enige harde eisen die Popronde stelt zijn deze:

- eigen repertoire spelen

- representatief demomateriaal hebben

- over enige podiumervaring beschikken

- beschikbaar zijn om minimaal de helft van de Popronde-dagen te kunnen spelen (de donderdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen half september en eind november)

Hoe verder?
Als de inzendingen binnen zijn, gaat de selectiecommissie alles goed luisteren.
Op 30 april wordt de definitieve selectie bekendgemaakt via 3voor12 Radio op 3FM en gepubliceerd op de website van Popronde. Daarna worden de uitverkoren bands benaderd. Als band/artiest geef je zelf aan wat je bodem- en vraagprijs is en of je zelf voor versterking zorgt, of dat aan de zaal overlaat.

In elke Poprondestad gaat de coördinator (vanuit Popwaarts) met de muziek & bio's langs bij de deelnemende podia. De podia kiezen uit de selectie zelf een band en contracteren die ook. Vanaf dat moment stromen hopelijk de optredens binnen!

Inschrijven
Voldoe je aan de eisen om je in te schrijven en denk je dat dit het goede moment is om je flink in de kijker te gaan spelen? Meld je dan nu aan op de website van Popronde. www.popronde.nl

Musicmaker is partner van Popronde.