Epiphone Thunderbird

In coole, nieuwe kleuren

Merknieuws 05-03-2024 10:05

Epiphone komt met drie nieuwe kleuren voor de iconische Thunderbird: Ember Red, Inverness Green en Silver Mist

De Epiphone Thunderbird was altijd net even anders dan de dure Gibson-broer. Jaren moesten we het doen met een meer Fender-achtig model met geschroefde hals en een dikke body en toen de doorlopende hals zijn intrede maakte, was de bas actief. Een paar jaar terug kwam het merk echter met een waanzinnige heruitgave, die dichtbij het origineel zit. Het heeft zelfs de tweedelige brug, terwijl Gibson zelf met een nonrev uitgave kwam met de modernere driepuntsbrug. En deze bas klinkt als een Thunderbird en de kenners weten het: Dat herken je meteen!


Deze klassieke Epiphone T-bird met verchroomde elementkappen was meteen een hit. In Nederland zien we Ivo Severijns er veel mee spelen, de klassieke T-bird werd opeens bereikbaar voor vele portemonnee's, terwijl veel spelers er een kochten voor optredens, zodat ze hun kwetsbare, oude T-bird thuis kunnen laten. Ondergetekende kent veel internationale Thunderbirdspelers en allemaal roemen ze deze Epiphone. Dat zegt wel wat. 



De kleuren waren de afgelopen jaren nog wat behoudend (sunburst, zwart en wit), maar daar zijn nu drie nieuwe kleuren bijgekomen: Ember Red, Inverness Green en Silver Mist. Een T-bird in Embassy is een droom van me, maar nu zie ik de foto's van de zilvere versie en ik wordt er een beetje warm van. Welke Souldier strap pas daarbij? Ramon van Gibson: mogen we er een testen? 

zoeken
zoeken