Eastwood Hooky Viking Bass :PRO

Een nieuwe voor Peter Hook

Merknieuws 13-02-2024 17:54

Na de Eastwood Hooky Bass 6 Pro, gebaseerd op zijn zessnarige Shergold, komt Eastwood opnieuw met een bas voor Peter Hook: De Eastwood Hooky Viking Bass Pro.

Het kan zijn dat je niet weet wie Peter Hook is. Foei, maar het kan. Hooky verzorgde vele iconische baslijnen in de nummers van Joy Division, New Order en Monaco. Om de drie bekendste bands te noemen. Dat doet hij vaak op een zessnarige Shergold Marathon Bass, vaak op een Yamaha BB1200S - Yamaha eerde de Brit ook al - en vaak op een halfholle bas die enkele tientallen jaren (de eerste in 1982) geleden door de Britse bouwer Chris Eccleshall voor Hooky werd gemaakt. Daar heeft hij er meer van en onze favoriet is die met een 5 en een 1 als klankgat en zwartgele Haçienda (Fac.51) strepen. Is dat wat voor een speciale versie, Eastwood?

In deze video behandelt Peter zijn bassen:Maar terug naar deze. Hooky heeft enkele Eccleshalls, maar de bas ging nooit in productie, tot nu. Het resultaat is een longscale, halfholle bas met een omgekeerd Split-P element bij de Fender-achtige brug. De eerste reeks komt met een document waarin Hooky vertelt over de bas én zijn handtekening - ja een echte - op het label in de bas.In 2022 was het eerste prototype al klaar en Peter nam hem meteen mee op tour. Hooky zou Hooky niet zijn als hij deze bas niet een beetje aan eigen wens aanpaste. Lola, noemt hij haar en die zie je hieronder:Er is nagedacht over de bas, want net als de echte Eccleshall is de bas voor een deel gebaseerd op de solidbody Yamaha BB1200S. We hebben het dan over halsprofiel, mensuur en elektronica. De bas is leverbaar in zwart (rechtshandig) en Dark Cherry (links- en rechtshandig) en heeft een esdoorn top, mahonie achterkant en zijdes, een doorlopende (!) esdoorn hals, een ebben toets met 22 frets en een mensuur van 34"Met 42 mm is de topkambreedte vergelijkbaar met een moderne Precision en nu we het P-woord toch noemen: De bas heeft zoals gezegd een omgekeerd Split-P element en een Fender-achtige brug.
En dan hebben we nog vijf knoppen en een schakelaar. Als je de bas met de schakelaar passief zet, heb je de twee grote knoppen voor volume en toon. Met de bas op actief krijg je automatisch meer uitgangsvermogen én je hebt de beschikking over een 3-band EW. De prijs? € 1.426,95. Meer info vind je via deze link.zoeken
zoeken