Caveman Audio BC1 Bass Compressor

Master Compressor met Boost

Merknieuws 19-07-2023 10:40

Een compressor met een ingebouwde boost? Deze Caveman Audio heeft dat wel!

Caveman Audio komt met de BC1 Bass "Master" Compressor, een volledig analoog pedaal dat anders is dan anderen. Het heeft dezelfde gebalanceerde line-input bij de XLR-connector en een transformer-gebalanceerde DI uitgang die de BP1 Preamp ook heeft.

"Het idee achter het ontwerp van de BC1 is als een Master Compressor die altijd aan staat, niet iets wat alles platwalst vanuit het niets. De BC1 vormt de dynamiek maar behoudt de integriteit van de bassist van versterker tot FOH."

De BC1 heeft een attack range van 0,1 tot 25ms waardoor je een pompend effect krijgt of al je transienten behoudt. Volgens Caveman heb je hierdoor geen parallele compressie nodig maar er zit wel een knop aan de achterkant. Ook heeft het pedaal een boost circuit.

"Een boost circuit is niet gebruikelijk bij een compressor pedaal maar aangezien het om een master compressor gaat aan het einde van je signaal zo dit een probleem kunnen veroorzaken". Dus wat als je soleert? Normaal gesproken zou je een boost gebruiken maar aangezien de BC1 na je boost komt zou het signaal alleen nog maar meer gecomprimeerd worden."

De Caveman BC1 Bass Compressor is verkrijgbaar in september vanaf $599.

Website Caveman Audio

zoeken
zoeken