Gibson Rex Brown Signature Thunderbird

Bijzondere Bird voor Pantera-legende

Merknieuws 12-07-2022 10:25

Vlak na de lancering van de Thunderbird voor Gene Simmons, komt het merk uit Kalamazoo - van oorsprong dan - met nog een signature-bird. Deze is voor Rex Brown. En Rex zat natuurlijk in Pantera.

Gibson komt dus met de, de Rex Brown Signature Thunderbird basgitaar. De veelgeprezen multi-instrumentalist, solo-artiest en lid van Pantera en Down. Rex werkte twee-en-een-half jaar nauw samen met de Gibson gitaarbouwers om de Thunderbird voor hem te perfectioneren.

'Voordat ik in Nashville bijeenkwam voor een rondleiding bij Gibson USA, heb ik het hele team van Gibson mogen ontmoeten', aldus Rex Brown. 'Cesar Gueikian (Gibson Brand President), en ik smeedden die dag een sterke band, die ik alleen maar kan omschrijven als 'Long Lost Brother's'! Hij nodigde me die avond bij hem thuis uit en we draaiden tot in de kleine uurtjes muziek. Gibson is in een korte tijd zo ver gekomen en ik ben meer dan verheugd om samen te werken met deze buitengewone groep van muziekprofessionals. Deze nieuwe Thunderbird met Gibson is een levenslange droom.'



De Tbird is zwart, heeft een gouden slagplaat en dito hardware, waaronder een Hipshot-brug en Hipshot stemmechanieken, inclusief een Drop-D Extender, om de E in een letterlijke handomdraai naar D te stemmen.
De elementen worden Rexbuckers genoemd en deze zijn aangesloten op twee volumeknoppen en een toonkop. Normaal is de bas actief, maar de Dondervogel is passief te bespelen als je de toonknop uittrekt. We hopen binnenkort meer details over deze elektronica te horen.


Je ziet en hoort veel meer in deze video:

zoeken
zoeken