Markbass MB58R

Compleet nieuw hoofdstuk voor Markbass

Merknieuws 09-07-2022 19:43

Markbass heeft een compleet nieuwe serie producten waaronder 20 speakerkasten, acht combo's en een top voor ons gemaakt.

Markbass is al jarenlang een bekend merk onder bassisten en dit jaar werd het tijd voor een nieuwe revolutie zoals het bedrijf dat zelf zegt. De MB58R serie, die staat voor Markbass, de leeftijd van CEO Marco De Virgiliis en de R van revolutie, bestaat uit maar liefst 20 nieuwe speakerkasten, acht combo's en een nieuwe top. Handelsmerk blijft dat de toon van het instrument intact blijft maar dat nieuwe producten een stuk lichter zijn, duurzamer met het oog op de toekomst, gemaakt in Italië.



De ultralichte MB58R speakerkasten zijn er in de formaten 2x10, 3x10, 4x10, 1x12, 2x12 en 1x15 die onderverdeeld zijn in drie versies met elk hun eigen tweeter. De 'Energy' speakerkasten hebben een Markbass hi-fi tweeter voor het hoog, de 'Pure' hebben een 1 inch driver met zelfgebouwde hoorn een de 'P' serie hebben een nieuwe piëzo tweeter voor een agressiever hoog.

De 2x10 speakerkasten hebben een normale en xl-uitvoering: bij de normale zijn de woofers verticaal geplaatst, bij de XL zitten ze diagonaal. De 3x10 heeft een weerstand van zes ohm, de 2x10 en 4x10 zijn beschikbaar in zowel vier als acht ohm, de rest heeft acht ohm. Naast de bekende gele neodynium-speakers heeft de P-serie nu keramische speakers, maar door een nieuw ontwerp wegen deze slechts de helft van het gewicht van traditionele speakerkasten met keramische speakers, zo weegt de 4x10 maar 20 kg.



De Little Mark 58R (500 Watt) is verkrijgbaar als losse top en zit ingebouwd in alle combo's. Een groot verschil met de voorgaande modellen is dat alle knoppen en aansluitingen nu aan de voorkant zitten zodat het makkelijker te gebruiken is. Daarnaast is deze ook veel lichter dan de voorgaande modellen met een bescheiden gewicht van slechts 2 kg.


De combo's in deze serie bestaat uit een 2x10, 1x12 (standaard en mini). Elk van deze is beschikbaar in de Pure (neodynium) uitvoering en de P (keramische speaker) uivoering. De combo's hebben een vermogen van 300 watt maar kunnen naar 500 watt gaan als je een extra speakerkast aanlsuit. De kleinste combo is de MB58R Mini CMD 121 P met een gewicht van nog geen 9 kg. Al met al genoeg om naar uit te kijken dus!

Website Markbass

Importeur Mafico

zoeken
zoeken