Korg USA neemt meerderheidsbelang in Darkglass

Korg blijft uitbreiden

Merknieuws 07-06-2022 13:47

Korg USA heeft een meerderheidsbelang genomen in de Finse fabrikant van versterkers en pedalen Darkglass. Eerder nam het Amerikaansebedrijf basbouwer Spector en versterker- en effectenfabrikant Aguilar over.

 

Korg USA wordt steeds groter. Enkele jaren terug nam het Spector en Aguilar over. Beide bedrijven hadden eigenaars op leeftijd, waardoor het een logische stap was. Korg is sinds 2019 de Amerikaanse distributeur van Darkglass uit Helsinki, Finland, en de  - zo goed als - overname maakt Korg een nog belangrijke speler. Darkglas werd in 2009 opgericht door Douglas Castro en het is inmiddels uitgegroeid tot een zeer belangrijk merk in basland.

De president van Korg USA, Joe Castronovo:
'Deze overname past in onze strategie om Korg USA te positioneren als een leider in de baswereld. We hebben een diepe bewondering ontwikkeld voor de vooruitstrevende reputatie van het merk, dat innovatief is en de speler centraal stelt. Korg USA is er trots op te investeren in de toekomst van Darkglass, en we zijn verheugd hun producten te delen met de muziekgemeenschap, naast onze andere gerespecteerde merken.'

Darkglass-directeur Marcos Barilatti behoudt zijn functie en zal de dagelijkse leiding behouden in Helsinki. Oprichter Castro meldde ons het volgende:
'Als bassist ben ik Darkglass begonnen om de producten te ontwikkelen waar ik altijd al van droomde. Kort daarna groeide de droom uit tot een topspeler in het bassegment. Na vele jaren met Korg USA te hebben gewerkt en uit de eerste hand hun ongelooflijke werk te hebben gezien bij het versterken van de merken die zich bij hun groep hebben aangesloten, twijfel ik er niet aan dat ze zullen helpen bij het vervullen van al deze ambities en verder. Als voormalig eigenaar en nu toekomstig gebruiker, ben ik ongelooflijk enthousiast om het volgende hoofdstuk in het Darkglass verhaal te zien - ik ben er zeker van dat het beste nog moet komen.'

Darkglass-website
Korg USA-website

 

zoeken
zoeken