Grez Guitars Mendocino Short Scale Bass

Een ode aan de Danelectro Short Horn

Merknieuws 05-05-2022 16:21

Vroeger was Danelectro een budgetmerk waar menig gitarist en bassist graag op speelde. Deze ode van Grez Guitars maakt het een iets exclusievere uitvoering.

Grez Guitars heeft nu de Mendocino Short Scale bas uitgebracht, wat een uitbreiding is op de populaire Mendocino serie instrumenten. Dankzij het gebruik van oud kustmammoetboomhout en een halfholle body is de bas een hommage aan een oud instrument die voorzien is van moderne hardware en een makkelijke bespeelbaarheid. De bas is verkijgbaar via het bedrijf zelf en verschillende dealers.


"Ik werd geïnspireerd door de jaren '60 dus probeerde ik iets te maken dat zorgde voor dezelfde feel en geluid, niet per se een reproductie maar een ode aan dat tijdperk in mijn stijl" aldus bouwer Barry Grzebik. "Door te werken met kustmammoethout dat al 100 jaar oud is werd het een uniek instrument".

Doordat het een korte mensuur heeft past het makkelijk in een gitaarhoes en kun je het zo meenemen. Het kustmammoethout werd alleen voor de toplaag gebruikt, zo werd voor de body en hals Honduraans mahonie gebruikt en Macassar ebbenhout voor de toets. De bas is voorzien van Curtis Novak lipstick-elementen en heeft een Babicz brug. Voor elk exemplaar dat verkocht wordt plant het bedrijf weer een boom. De bas kost $3200.

Website Grez Guitars

zoeken
zoeken