Harley Benton JJ & JP Bassen

Spotgoedkope nieuwe modellen van Harley Benton

Merknieuws 16-04-2022 21:34

Voor een degelijke basgitaar hoef je tegenwoordig niet meer zoveel te betalen en Harley Benton is hierin handig op ingesprongen.

Thomann's huismerk Harley Benton maakt tegen bijna bodemprijzen gitaren en basgitaren die al door veel muzikanten zijn omarmd. Ook voor dit jaar heeft het merk wat nieuwe modellen uitgebracht met voor ieder wat wils, de JJ-bas en de JP-bas.

Beide modellen zijn als vier- en vijfsnaar verkrijgbaar waarin traditionele elementen van het bouwen van basgitaren wordt gecombineerd met moderne snufjes zoals een geschroefde geroosterde esdoorn hals en toets met een satijnen afwerking voor een glad gevoel.



De bassen zijn (je raadt het al) vernoemd naar de elementen die erin zijn verwerkt: De JJ heeft twee door Harley Benton ontworpen Alnico-5JB elementen met een actief boost circuit terwijl de JP Alnico-5PJ heeft met de bekende split-element bij de hals.

Beide modellen zijn voorzien van een volume, toon en balans-knop zodat je lekker kunt mixen met je sound. De bassen zijn gemaakt van Chinees essenhout, 24 fretten en een halspen die je kunt afstellen met een wieltje onderaan de hals.



"Of je nou rock 'n roll speelt, pop, funk of reggae, blues of country, met deze bassen kun je alle kanten op" aldus Harley Benton.

Beide modellen verschijnen in de kleuren Natural, White, Blue en Sunburst. De vier en vijfsnarige JJ beginnen bij 199 euro en gaan tot 249 euro.

Website Harley Benton

zoeken
zoeken