Taurus Amps Qube-350 Acoustic Bass Amp

Versterker voor basgitaar en contrabas

Merknieuws 09-04-2022 12:49

Zoek jij een goede versterker voor je contrabas die ook nog eens werkt voor je basgitaar? Met deze nieuwe versterker van Taurus kan dat.

Het uit Polen afkomstige Taurus Amps hebben een nieuwe versterker uitgebracht gericht op contrabassisten genaamd de Qube-350 Acoustic. Hoewel het was ontworpen voor contrabassisten zegt het bedrijf dat de versterker ook goed werkt voor elektrische bassen.

De versterker heeft een vermogen van 350 watt en twee ingangen, een jack-aansluiting of een XLR-aansluiting mocht je gebruik maken van een microfoon of piëzo-element. De kanalen kunnen los van elkaar worden gebruikt of je kunt ze combineren met een bas of elk kanaal voor een aparte bas gebruiken.

"Elk kanaal is ontworpen met een aparte toon correctie en gain control wat een grote flexibiliteit geeft in de verwachte toon van het instrument" aldus Taurus. "De toon correctie is erg transparant en neutraal zonder extra toevoegingen zodat het exacte geluid van het instrument kan worden nagebootst".

Kanaal A heeft een 'DBS' bass en treble contour-knop naast de bass. middle en treble-knoppen. Kanaal B heeft in plaats daarvan een parametrische midsectie. Daarnaast is de versterker voorzien van een subsonisch filter, een mute-knop, een fase-omkeer knop, fx loop, line-out en het is een klasse D eindtrapversterker.

De Taurus Qube-350 zal zo'n $840 kosten.

Website Taurus Amps

zoeken
zoeken