Ibanez Custom Shop Bassen

Ter ere van 50 jaar Hoshino

Merknieuws 20-02-2022 17:52

Hoshino USA is 50 jaar oud geworden en dat wordt gevierd met speciaal gebouwde bassen!

Hoshina USA is de importeur van Ibanez in de Verenigde Staten en viert haar verjaardag met een gelimiteerde collectie van "extreem speciaal handgebouwde instrumenten". De instrumenten die gemaakt zijn zijn het resultaat van een samenwerking tussen de Ibanez LA Custom Shop en de Japanse Custom Shop in het Aichi Prefectuur in Japan.

"Net als dat twee jaren niet op elkaar lijken is dat ook het geval met deze unieke gitaren en bassen"aldus het bedrijf. "De instrumenten hebben hun eigen unieke stijl, net als de meesterbouwers die de instrumenten hebben gemaakt".

De serie bestaat uit drie bassen die gemaakt zijn in Los Angeles en zeven in Japan. De Amerikaanse bassen lijken sterk op modellen uit het verleden, zo is de LACS6 alias 'Dale' een reproductie van de American Master bassen uit de late jaren '80 en vroege jaren '90.

"Als team hebben we ervoor gekozen om wat geschiedenis in deze bas te stoppen. Dale komt van Glendale, Californië waar meesterbouwer Tak Hosono's winkel vroeger was waar deze instrumenten werden gemaakt". aldus Hoshino. "Het team uit LA heeft de karakteristieken en historische elementen samengebracht in deze bas". Zo is het afdekplaatje van de trekstang van hetzelfde hout als de body en heeft de bas Nordstrand elementen met een driebands-eq.

In Japan hebben de bouwers vier bassen gemaakt die de vier seizoenen voorstellen en ook nog wat BTB-modellen met gedetailleerd inlegwerk. De JPCS32, alias 'Sakura' is bedekt met kersenbloemen en inlegwerk van hout en zeeschelpen.

"Het inlegwerk van deze bassen moest heel precies en kostte veel pijn en moeite. Er kwamen 90 stukken hout en zeeschelp aan te pas die precies gesneden en geschuurd moesten worden" schrijft het bedrijf. "En dan moesten de frets nog gedaan worden maar het resultaat is verbluffend prachtig". Het inlegwerk in combinatie met een laag esdoorn en de Yozakura Blue laklaag maakt van deze bas een kunstwerk. De Sakura is voorzien van Nordstrand Big Singles met een driebands-eq.

De bassen worden geleverd met een koffer en een offcieel certificaat.

Website Ibanez

Importeur Hoshino



zoeken
zoeken