Darkglass Exponent 500

Cleane versterker zonder vervorming.

Merknieuws 10-02-2022 13:31

Darkglass staat bekend om versterkers en pedalen waarmee je heerlijk kunt scheuren. Met de Exponent 500 gaat het Finse bedrijf een totaal andere kant op.

Darkglass heeft voor het eerst een versterker gemaakt zonder ingebouwde, distortion, overdrive of fuzz waar het merk al jaren furore mee heeft gemaakt. De Exponent 500 is een lang gekoesterde droom van Darkglass:

"We wilden een versterker maken die zo uit de doos te gebruiken is zonder allerlei effecten ingebouwd. Niet ingewikkeld, intuïtief en voor elke gebruiker te begrijpen waar wij precies heen willen met dit project. De Exponent 500 is een nieuw concept dat eenmaal aangesloten verandert in een multi-effect, volledig programmeerbaar apparaat die de bassist vandaag de dag nodig heeft"

De versterker is voorzien van vijf 'Quick Pots', die weer in verbinding staan met een vierbands-eq en een preset-specific control. Je kunt gebruikmaken van de Darkglass Suite, een app waarmee je naast deze versterker ook andere apparaten van Darkglass kunt aanpassen naar jouw smaak.

Het heeft vijf ingebouwde presets maar deze kunnen ook worden uitgeschakeld. De preset wordt aangeven dankzij een led-lampje bij het nummer. Als je de knop lang indrukt wordt de bluetooth-functie ingeschakeld.

Aan de achterkant vinden we nog aansluitingen voor een speakerkast, effects send/return, XLR-uitgang, een ingang voor je koptelefoon, aansluitingen voor USB-C en MIDI.

Website Darkglass

zoeken
zoeken