40 jaar Squier

Fender's zusje komt met veel jubileummodellen

Merknieuws 26-01-2022 11:19

Squier bestaat 40 jaar. Nouja, de gitaren en bassen van het merk. En daarom komt Fender's goedkopere zusje met een aantal jubileummodellen. Daarnaast komt het merk met enkele actieve monsters.

Victor Carroll Squier begon in 1890 als snarenwinder. Fender kocht het merk in 1965, maar precies tien jaar later besloot Fender om de snaren onder eigen naam te gaan verkopen. De Squiernaam verdween, totdat Fender in 1982 een naam nodig had voor een meer betaalbare serie, gemaakt in Azië. Al snel werd Squier een merknaam en sindsdien is het niet meer weg te denken uit basland. De JV-serie is zelfs zeer gewild en Fender lanceerde vandaag ook een Fender JV-reissue serie. Daarin zitten echter (nog?) geen bassen.

Maar wat lanceerde Squier wel? Je leest en ziet het hier. Omdat het een erg lang artikel zal worden als we alle specs noteren, verwijzen we je graag door naar deze link, waarin je veel meer foto's, specs, prijzen en info krijgt.

40 jaar Squier - Vintage
Vanwege 40 jaar Squier komt het merk met vier modellen. De 40th Anniversary Jazz en Precision komen beide in zowel een Gold- als een Vintage uitvoering en alle modellen hebben een speciaal logo in de bevstigingsplaat van de hals. De Vintage-modellen vallen op door hun esdoorn toets, verouderd-verchroomde hardware, satijnlak en een gold anodized aluminium slagplaat De J komt - in juni - in Seafoam Green en 2-Tone Sunburst. Beide satijnlakken dus:



De specificaties van de Vintage P komen overeen met de J en deze is ook leverbaar in twee matte kleuren: Blonde en Dakota Red.






40 jaar Squier - Gold
Dan de Gold-serie. Ook hier zien we weer overeenkomsten tussen de J en de P. Beide modellen zijn voorzien van een gouden aluminium slagplaat, gouden hardware, glanslak en een Indian Laurel toets met blokinleg. Ook hier is er keuze uit twee kleuren per model: Olympic White en Ruby Red Metallic voor de Jazz Bass.





En Lake Placid Blue (hoofdfoto) en Black voor de Precision Bass.



Contemporary Series
Dan is er de Contemporary Active Jazz Bass HH. Deze bas valt op door twee keramische humbuckers en een 2band-EQ, die op een 9V-batterij werkt. Squier bespaart op het verchroomde controlepaneel, maar de kop is extra opvallend qua kleur en logo. De J is er in Skyburst Metallic en Shoreline Gold en als vijfsnaar in een niet nader genoemde grijsblauwe metallic. De toets en hals zijn van geroosterd esdoorn.




En is er dan ook een actieve Precision? Jazeker. En deze is er ook als vier- en vijfsnarig model, met ongeveer dezelfde specificaties. De P wijkt af door de Indian Laurel toets, het keramische P-element, in combinatie met de humbucker en er zijn andere kleuren: Pearl White en Sunset Metallic voor het viersnarige model en Black - met een zilveren slagplaat - voor de vijfsnaar.





 

zoeken
zoeken