Mastro Valvola OFF1

Octaver, Fuzz en Filter in een stompbox

Merknieuws 18-01-2022 17:32

Als je van een ruig experiment houdt kijk dan niet verder dan de Mastro Valvola OFF1.

Mastro Valvola komt uit Italië en heeft een nieuw pedaal die OFF1 heet. Dit pedaal heeft otcaaf, fuzz en filter-functies in een stompbox voor "gitaar, bas, synth en andere instrumenten" aldus het bedrijf.

De drie analoge circuits staan los van elkaar in serie. "Octaaf en fuzz kunnen los van elkaar worden gebruikt op de bekende ouderwetse manier maar je kunt zo ook combineren voor interessante resultaten" aldus het bedrijf. "Het eerste effect in het inwendige signaalspoor is he octaaf en in serie volgt dan de fuzz en filter. Als je he hoge octaaf effect van de fuzz gebruikt en het Filter op de lage octaven kom je al meer in de buurt van een synthesizer".

Het octaaf gedeelte is gebaseerd op ouderwetse monofonische die een of twee octaven onder de gespeelde noot toevoegt en elk octaaf heeft een eigen volumeknop. De fuzz heeft volgens het bedrijf een karakter me een randje die voorzien is van een gain, volume en toonknoppen. Je kunt met een knop zelfs nog een octaaf omhoog.

Het filter cicrcuit komt natuurlijk van de synth-filters en wordt bediend via de Cutoff en Resonance-knoppen die je misschien wel kent. Indien mogelijk kun je zelfs een expressie-pedaal aansluiten.

De Mastro Valvola OFF1 is verkrijgbaar vanaf $330.

Website Mastro Valvola

zoeken
zoeken