De Bassist videoverslag - al het nieuws van Ibanez in 2022

Fanned frets en een jubileum

Merknieuws 18-01-2022 11:03

Onlangs hebben we de showroom van fabrikant/distributeur van Ibanez, Hoshino Europe, bezocht om alle nieuwe Ibanez-modellen voor 2022 te bekijken. We maakten er een videoreportage van en natuurlijk namen we een bas mee voor de volgende editie van het magazine.

Tekst: Chris Dekker 

Ibanez lanceert van oudsher op 1 januari alle nieuwe producten. De Bassist was te gast bij Hoshino Europe in Mijdrecht - zeg maar Ibanez en Tama Europa - om al dat nieuws te checken. En daar zat genoeg leuks bij! Net als vorig jaar namen we een video op en daarna vind je links naar alle specificaties en foto's van de 2022-bassen. 

Hieronder zie je de video en scroll rustig door voor verdere info.

We waren bijzonder verrast door de AEGB24H: een 32" akoestische bas, met handige duimsteun, die we meteen mee hebben genomen voor een test. Onze bevindingen lees je eind maar in De Bassist 60 en via deze link lees je alle specs.

 

We zagen bij Ibanez veel multi-scale bassen, oftewel bassen met waaierfrets/fanned frets. Naast twee nieuwe koploze modellen is de enorme BTB ook voorzien van waaierfrets. De mensuur, oftewel de effectieve snaarlengte, van de BTB gaat van 37" naar respectievelijk 34,5 (zesnaar) en 35 (vijfsnaar), dus je moet handen als de spreekwoordelijke kolenschoppen hebben. Of gewoon een beetje wennen.  De specs van deze bassen lees je via de volgende links:

EHB1265MS (foto)
EHN1006MS
BTB805MS
BTB806MS



En dan zijn er natuurlijk de twee bijzondere jubileumversies van de SR. Vanwege het vijfentwintigjarige bestaan komen er wellicht nog meer gelimiteerde uitgaves, maar de groene SR4FMDX / SR5FMDX zijn plaatjes met de prachtige groene kop, matchende inleg en natuurlijk is het geen feestje zonder gouden hardware. De specs lees je door op de typenummers hierboven te klikken.

zoeken
zoeken