Ashdown Geezer Butler Pedal of Doom

Black Sabbath bassist krijgt eigen pedaal

Merknieuws 24-10-2021 17:24

Ashdown lanceerde eerder al producten van John Myung en Guy Pratt, nu komt daar Geezer Butler bij.

Ashdown komt nu met een pedaal voor Black Sabbath bassist Geezer Butler met de toepasselijke naam 'Pedal of Doom'. Over het pedaal kan het bedrijf dit ons vertellen:

"De afgelopen 18 maanden hebben wij intern besproken wat een goede bas distortion nodig heeft die afgeleid is van een bruikbare toon. In essentie draait het om de eq, een bruikbare structuur die de juiste frequentie stuurt voor het juiste nummer, wat door de mix heen snijdt of goed diep zit samen met de juiste drummer. Met dit idee in ons hoofd kwamen wij uit bij Geezer Butler en met name zijn sound en manier van spelen"

"Dus wat als je de pre-eq van elke drive zou kunnen voorzien van een vijfbands-eq? Dan krijg je twee aparte tonen met twee onafhankelijke drives die je kunt inschakelen wanneer je dat wilt en je je sound een boost kunt geven."

Het pedaal heeft een ingebouwde geïsoleerde DI uitgang en twee eq's. De twee VU-meters laten zien of je sound in balans is en of het geluid dat je uit stuurt niet te hard of te zacht is.

"Na enkele maanden hebben wij het pedaal naar Geezer Butler gestuurd om te kijken wat hij ervan vond, hij zei: "dit is het beste pedaal wat ik ooit heb gehad, in combinatie met mijn versterker heeft het echt de 'sound of doom' waar ik gek op ben'.

Het pedaal is verkijgbaar vanaf januari 2022.

Website Ashdown

zoeken
zoeken