Ashdown Interstellar 600 Guy Pratt Signature Amp

Nieuwe versterker voor bassist Guy Pratt

Merknieuws 23-10-2021 21:19

Guy Pratt, bassist bij o.a Pink Floyd, Madonna en nog veel meer heeft al decennia een goed huwelijk met Ashdown wat resulteerde in een nieuwe versterker

Ashdown Engineering en Guy Pratt hebben de handen ineen geslagen om een nieuwe signature versterker voor hem te maken genaamd de Interstellar 600. De nieuwe versterker is gebaseerd op zijn ABM-900 met een nieuwe eq en buizen in de versterker.

De eq sectie bestaat uit bas, mid en treble met zes schuifknoppen. Als deze in het midden staat kunnen de drie knoppen bedient worden als een eenvoudige driebands eq, met de schuifknoppen kun je bepaalde frequenties toevoegen.

Daarnaast is er de drive-knop waarmee je je sound een buizenrandje kunt geven wat gaat van subtiel warm tot heerlijk smerig. Verder zijn er nog aansluitingen voor je stemapparaat, line-out, transparante effects-loop en een extra ingang voor een tweede geluidsbron, die Guy Pratt gebruikt voor zijn Moog Taurus pedalen.

"Ik kan bijna niet beschrijven hoe fantastisch het is om mijn eigen versterker te hebben gemaakt met mijn Ashdown familie die mij altijd heeft bijgestaan in mijn inmiddels 40-jarige carrière" schrijft de bassist. "We hebben al jaren zitten sleutelen, en dit combineert onze passie voor geweldige Britse versterkers met alles wat ik weet en vertrouw over mijn ABM's. Het gaat niet per se om de extra's, al is die ingang voor de Taurus wel leuk, het gaat om solide power. In combinatie met mijn 3x10 is dit mijn droomrig, probeer het zelf uit!"

De Ashdown Interstellar-600 is al te bestellen en kost $1500.

Website Ashdown

zoeken
zoeken