Vintage is jarig

En trakteert op een silverburst J

Merknieuws 03-09-2021 15:43

Het merk Vintage - altijd lastig in de zoekmachines - bestond vorig jaar 25 jaar en het merk kwam met wat jubileummodellen. Daar werd goed op gereageerd, er was veel vraag naar, dus het merk komt nu met drie nieuwe 25th Anniversary Series-modellen, waarvan een bas.

Silverburst zagen we regelmatig bij Gibson/Epiphone voorbij komen, maar ook bij merken als ESP. Fender had al vroeg zoiets, maar de bekende Antigua Burst uit de jaren zeventig - met ook een burst-slagplaat - was net even anders. 

Het nieuwste jubileummodel is gebaseerd op de VJ74 en die herkennen we natuurlijk allemaal als een Jazz-model. We zien een speciale 25th Anniversary sticker op de kop, hardware van Grover en moederbedrijf Wilkinson. De bas heeft een elzen body, esdoorn hals, een palissander toets, een Nubone topkam van Graph Tech, messing brugzadels en de eigen Wilkinson WOJB-elementen. Goed uitgerust dus!

De VJ74SVB - zoals de bas poëtisch heet - wordt geleverd met een certificaat van echtheid en in een gigbag met wederom het 25th Anniversary-logo er op geborduurd. De prijs in Britse Ponden is 399, dus we gokken op een europrijs van iets boven de € 450,- 

Vintage-website

zoeken
zoeken