Brubaker Guitars JXB-USA Standard Bass

Duurzame jazz bas

Merknieuws 02-06-2021 12:13

Wil jij een duurzame Jazz bas die je in een later stadium kun upgraden? Met deze bassen van Brubaker kan het.

De Jazz bas zoals wij hem kennen is al zo oud als tijd zelf, dus wat kun je er nog aan veranderen? Brubaker Guitars waagt in ieder geval een poging door duurzaam hout te gebruiken dat uit de omgeving komt en het hout niet uit het buitenland hoeft te komen. De nieuwe serie heet de JXB-USA Standard.

"Dankzij de storingsvrije elementen van Howard Ulyate, de unieke Ray Ross brug en de Brubaker Bolt-Through hals heeft de bas een groot, helder en snelle sound" aldus het bedrijf. Wat betreft de Ray Ross brug: normaal gesproken haal je de snaren door de brug of body en komen de snaren over de brugzadels te liggen. Bij de Ray Ross bevestig je de snaren juist op de brugzadels (zie de afbeeldingen). "Een passief ontwerp die gebruik maakt van gesloten Bourns potmeters zorgen voor een zo laag mogelijk bijgeluid en gaan lang mee, plus dat er ruimte is gemaakt voor een batterij op elke bas zodat de klant later een voorversterker kan laten inbouwen".

De JXB-USA Standaard heeft een body van populierhout, een esdoorn hals met ditto toets en is verkrijgbaar in vijf kleuren: Ox Blood, Lake Placid Blue, Gold Metallic, Olympic White en Classic Sunburst. Voor een vijfsnaar betaal $2599 en voor een viersnaar $2499. Voor nog eens $250 kun je ook een Bartolini 4.6 AP voorversterker laten inbouwen.

Website Brubaker Guitars

zoeken
zoeken