Alusonic PentaFlex 5-String Bass Special Edition

Een Precision maar precies anders

Merknieuws 19-05-2021 12:09

Hou je van Precision bassen met een twist? Alusonic heeft een leuke variatie bedacht.

De Italiaanse bouwer Alusonic Aluminum Instruments presenteert in samenwerking met bassist Alberto Rigoni een nieuw model: de PentaFleX 5 String Bass Special Edition.

Andrea Pollice, eigenaar van Alusonic, zegt: "De Alusonic PentaFleX Special Edition brengt het beste samen van technologie veelzijdigheid. Voor de body hebben wij gekozen voor wit tulpenhout wat extreem licht van gewicht is en een geweldige toon heeft, de body is chambered en we hebben er een aluminium allooi top overheen gedaan wat zorgt voor meer attack en sustain".

De hals is gemaakt van Gevlamd Bosnisch Esdoorn met versterkte grafieten stangen voor meer stabiliteit, de hardware is huisgemaakt van aluminium allooi.

Het innovatieve "PentaFleX" element zorgt voor vijf iconische 'Precision' sounds zoals de P-Reverse, P51, Classic Precision en zowel enkelspoel als dubbelspoel. Bovendien klinkt het massief en rijk aan geluid en harmonieën.

Bassist Alberto Rigoni over de bas: "ondanks dat het maar één element heeft is het de meest veelzijdige bas die ik ooit heb gehad. De toon heeft veel definitie en veel punch, de bas weegt maar 3,5 kilo en het is een vijfsnaar!"

Website Alusonic

zoeken
zoeken