Cort Artisan A5 Beyond

Multiscale bas van Cort

Merknieuws 10-03-2021 14:08

Worden multiscale bassen de toekomst? De nieuwe Cort A5 belooft veel innovatie.

Na Ibanez en Warwick is het nu ook de beurt aan Cort voor een multiscale bas, dankzij het inmiddels bekende gewaaierde fretsysteem. Met de Artisan A5 wil Cort innoveren op het gebied van bas en heeft de succesvolle A5 Plus SCMS als basis genomen. Deze bas heeft slechte één hoorn aan de onderkant en is een multiscale bas. De mensuur bij de B-snaar is 35,5 inch en bij de G-snaar 34 inch. Ook is er Bubinga-hout aan de bas toegevoegd wat zorgt voor een excellente articulatie en een goede sustain.

De bas heeft een doorlopende hals en alle frets zijn makkelijk bereikbaar door deze vormgeving. De snaren vibreren op een lineaire en coherente manier waardoor je veel laag, rijke mid- en hoge frequenties hebt. Dit wordt mogelijk gemaakt door een essenhouten body met een laag bubinga wat zorgt voor warme noten die overal gelijk klinken en een heldere midrange hebben. Hierdoor klinkt en oogt de bas traditioneel en modern.

De hals is gemaakt van meerdere delen esdoorn gecombineerd met panga panga voor een warme sound. Panga panga heeft het karakter van wenge en geeft een strak geluid wat zeker nodig is met zo'n hals die 24 frets heeft.

Ook aan de hardware is gedacht, de bas heeft Hipshot Ultralite stemmechannieken die zink en aluminium combineren waardoor ze 30% lichter zijn dan andere merken maar nog steeds precies zijn qua stemming en beter in balans zijn.

Qua Electronica is er de Bartolini MK-1 element met ditto voorversterker die al voorkomt bij de Cort Artisan Series. De MK-1 zorgt voor veel warmte en punch gecombineerd met een helder hoog voor een uistekende balans. De voorversterker zorgt voor een transparante boost met genoeg high-end die je kunt regelen met een driebands-eq. Uiteraard is er een passief/actief knop aanwezig.

De Cort Artisan A5 Beyond kost zo'n $1699,99.

Website Cort Guitars

zoeken
zoeken