Phil Jones Bass Cub Pro Model BG120

Zeer compacte versterker.

Merknieuws 09-03-2021 14:12

Is zelfs de meest gangbare combo nog te groot? Dan is de PJB Bass Cub wel wat voor jou.

De PJB Bass Cub Pro BG120 is het nieuwste telg uit de serie Bass Cub versterkers van het merk Phil Jones. Zo is de eindversterker onder de loep genomen en kan deze tot 240 watt RMS aan geluid leveren. In combinatie met de Chrome-Dome speaker technologie zorgt het voor een betere transient attack van de acceleratie van de speaker, beter dynamisch bereik en lagere harmonische vervorming. Hierdoor krijg je meer headroom en snelheid om elke nuance van het bassen te vangen, van vingerspel tot hardcore slappen.

De speakers zijn ontstaan door intensieve tests en onderzoeken in het laboratorium bij Phil Jones waar is gewerkt met een Klippel laser-meetsysteem en een echo-vrije kamer.

Op zichzelf levert de combo 120 watt RMS via twee vijf-inch speakers, je kunt er een extra cabinet op aansluiten om tot 240 watt te komen. De combo is voorzien van een vijfbands eq: Low Bass, High Bass, Mid-range, Low Treble en Hight Treble met een 18dB cut of boost.

Het is gebouwd van stevig berkenhout multiplex met daaromheen een laag kunststof waaribj je kunt kiezen uit de kleuren Burgundy Red of Black. De ingang is voorzien van een active/passive/mute schakelaar waardoor elke bas goed moet passen. Handig is de blend-knop voor de FX Send/Return ingangen waardoor je een balans kunt maken tussen je droge en effecten signaal. Je kunt de combo rechtop zetten of op zijn zij. Verder nog de gebruikelijke aansluitingen voor je mp3-speler, line-out, DI uitgang, koptelefoon. Dat alles bij elkaar weegt slechts 7,5 kilogram.

Website Phil Jones

zoeken
zoeken