FM Guitars Dubbele Fretboard Bassen

8 tot 12 snaren

Merknieuws 24-02-2021 10:48

Is een gewone zessnarige bas nog te gewoon en zoek je een uitdaging? Wat dacht je van 12 snaren?

Felix Martin is een gitarist die met twee halzen speelt en zijn eigen lijn gitaren heeft, maar hij heeft nu ook een serie bassen laten maken. Het bedrijf heeft nu acht, tien en twaalfsnarige bassen die zich wel op één grote nek zitten maar verdeelt over twee fretboards, dus niet twee halzen. Je kunt ze dus op de gewone manier bespelen maar het ontwerp biedt de mogelijheid om te tappen.

"Het spelen van twee gitaren of bassen biedt veel meer mogelijkheden zoals het spelen van akkoorden, gestapelde akkoorden, akkoord-melodie, percussieve techniek, duo-melodiën en nieuwe shred-technieken" aldus Felix Martin.

Elke nek is zo gebouwd dat de achtsnaar een twee viersnarige toets heeft, de tiensnarige twee vijfnaren en de twaalfsnaar in feite twee zessnaren als je het uitrekent. Qua hout kun je ook nog eens kiezen uit allerlei houtsoorten waaronder mahonie, elzenhout en basswood voor de body en voor de nek mahonie of esdoorn, voor de toets kun je kiezen uit ebbenhout of jatoba. FM bouwt haar eigen elementen waar je ook nog uit kunt kiezen.

De FM Guitars bassen kun je nu bestellen voor een startprijs vanaf $1600.

Website FM Guitars

zoeken
zoeken