Productnieuws 2021: Sandberg

Sandberg bestaat 35 jaar

Merknieuws 05-02-2021 11:35

Het Duitse merk Sandberg voelt nog altijd als een relatief jong merk, maar Holger Stonjek bouwt alweer 35 jaar instrumenten. Gefeliciteerd! Het merk viert het feestje met een jubileummodel.

Sandberg bestaat 35 jaar en het merk uit Braunschweig komt met een jubileummodel, waarin alle ervaring en kennis die Holger Stonjek in 35 jaar opdeed terugkomt.



Het heet de Sandberg California Supreme. Zelf noemen ze het hun boetiekvlaggenschip en daar zit wat in. De bouwers kozen voor een prachtige esdoorn top en ook de voor de kop is dit hout gebruikt. De laatste wordt in de kleur van de body gespoten.



Het hout van de hals is verwarmd geweest voor extra stijfheid en de brug, knoppen en stemmechanieken zijn gemaakt van licht en stijf aluminium uit de luchtvaartindustrie. In de bas vinden we Sandberg's eigen elektronica. Dit is een 3band eq met ook nog eens drie schakelbare midfrequenties en als je batterij het begeeft, kan je het instrument ook passief bespelen en wordt de hoogknop een passieve toonregeling. Of als je gewoon een passieve sound wilt, natuulijk.

De elektronica verbonden aan de bijzondere X-Tender elementen van Delano. Zoals altijd bij Sandberg, zijn er vele opties, denk aan kleuren, mogelijk.

Sandberg-oprichter en -baas Holger Stonjek is - terecht - hartstikke trots: 

 Check de Sandberg-website voor de specs en meer foto's.
Importeur: TH Music.

zoeken
zoeken